Eklenme Tarihi: 23 Nisan 2016, 11:27
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 13:02
Akademiada-7 Uluslararası Sanat Akademisi Başlıyor

Yakın Doğu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği sanat etkinliği Akademiada-7 Uluslararası Sanat Akademisi başlıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Akademiada-7, 25 Nisan-3 Mayıs 2016 tarihleri arasında YDÜ kampüsünde gerçekleştirilecek.

Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Uğurcan AKYÜZ; Akademiada etkinlikleri hakkında ilişkin şunları söyledi: “Bugüne kadar 6 defa gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde sanat üretimi için 394’ü yurtdışından olmak üzere toplam 643 katılımcı/öğrenciyi, 45’i yurtdışından 60’a yakın usta sanatçı/hoca ile buluşturduk. Bu yıl da, Akademiada-7 kapsamında yurtdışı ve KKTC’deki üniversitelerin ilgili fakültelerinden katılacak öğrencilerin geçen yıllarda olduğu gibi YDÜ-GSTF çatısı altında ve birlikte sanat üretmeleri hedeflenmektedir. Etkinliğimize desteğini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörlüğüne ve her yıl Akademiada’ların gerçekleşmesi için emek veren başta fakültemiz ve üniversitemiz çalışanlarına ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

Akademiada-7 Uluslararası Sanat Akademisi Başlıyor

Akademiada-7, yürütme kurulu adına yaptığı açıklamada, Öğr. Gör. Dr. Gökhan OKUR; “bu yıl için çalışma alanları; resim, heykel, seramik, fotoğraf ve grafik olarak belirlenen Akademiada-7 de; Resim Atölyemiz’de Abant İzzet Baysal Üniversitesi, GSF öğretim üyesi Birsen GİDERER, Heykel Atölyemiz’de Heykeltraş Mert KILINÇ ve Heykeltraş Sinem AKIN, Seramik Atölyemiz’de Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Öğretim Görevlisi Füsun ULUDİNÇ ÇÖVENOĞLU ve YDÜ GSTF Öğretim Görevlisi Vedia OKUTAN GAYDELER, Fotoğraf Atölyemiz’de Sanatçı Mehmet Aslan GÜVEN, Grafik Atölyemiz’de YDÜ GSTF öğretim üyesi Erdoğan ERGÜN ile yurt dışı ve KKTC’den katılması beklenen toplam 100 katılımcıyı bir araya getireceğiz.”

Haberin Videosu