ABD Asıllı Oyuncu Kuanitra HOLİNGSVORTH İle Yola Devam
Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 11:29
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 14:23

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, ABD asıllı Türk oyuncusu Kuanitra HOLİNGSVORTH ile sözleşmesini yeniledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübünden yapılan açıklamada, “Geçen yıl kadromuza dahil ettiğimiz HOLİNGSVORTH ile yolumuza devam ediyoruz” denildi.

1988 doğumlu ve 1,96 boyundaki yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon Yakın Doğu Üniversitesi formasıyla Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 12.8 sayı, 7.3 ribaunt, 0.5 asist ortalamalarıyla oynadı. 2016-2017 sezonunda Kadınlar EuroCup’ta 13.6 sayı, 8.4 ribaunt 0.5 asist ortalamaları kaydeden oyuncu, Türkiye Kupası’nda 14.3 sayı, 7.7 ribaunt, 1.7 asist ortalamaları elde etti. Türkiye Milli Takım formasıyla da EuroBasket 2017’de maç başına 15,6 sayı, 9,0 ribaunt,0,2 asist kaydetti.

Bu güne kadar Eurocup Şampiyonluğu, Türkiye Lig Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupalarını kazanma başarısı gösteren HOLİNGSVORTH’un kariyerinde Euroleauge tecrübesi de bulunuyor. 2009 yılında Minnesota Lynx tarafından draft edilerek WNBA’de oynamaya başlayan oyuncu sırası ile New York Liberty, Washington Mystics ve Seattle Storm takımlarının formalarını giydi. HOLİNGSVORTH, Avrupa’nın en önde gelen kadın basketbol organizasyonlarından biri olan Ekateringburg formasıyla da mücadele etti.

HOLİNGSVORTH: “Bu sezon daha da fazla çalışmalıyız…”
Yakın Doğu Üniversitesi ile üç kupa kazanarak kariyerinin en yüksek seviyesine ulaştığını dile getiren Kuanitra HOLİNGSVORTH, güçlü ve başarılı bir takımla mücadeleye devam edecek olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyledi.

Yenilenen sözleşmesine imza attığı törende konuşan HOLİNGSVORTH, “Geçen sene iyi bir sezon geçirdik, çok başarılı olduk, kazanabileceğimiz bütün kupaları kazandık. Bu sene bizden beklentiler yine aynı,  artık Euroleague’deyiz ve burada daha fazla çalışmaya ihtiyacımız olduğunun bilincindeyiz, daha zor bir seviye bizi bekliyor. Eurocup’ta gelen başarının Euroleague’de de başarı getireceğinin bir garantisi yok. Türkiye Ligi’nde ve Euroleague’de oynayacağımız her maçta yüksek bir mücadele olacak. Burada hazırlıklı olmamız önemli, her maça birer birer odaklanmalıyız ve umuyorum ki bu sezonu da geçen sezon olduğu gibi mutlu bir şekilde sonlandırırız” dedi.

Cemal BATUR: “Ligin en değerli oyuncularından biri ile yola devam edecek olmaktan dolayı mutluyuz…”
İmza törenine katılan ve Kuanitra HOLİNGSVORTH ile yeniden sözleşme imzalamanın kendilerini gururlu hissettirdiğini ifade eden Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cemal BATUR da, “Takımımıza önemli katkılar sağlayan ve kadın basketbolunun en önemli isimlerinden biri ile yola devam edecek olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

BATUR, ligin en iyi pivotlarından biri olan oyuncunun, hem savunmada hem de hücumdaki sert ve etkili oyunu ile geçen sezon takıma büyük katkılar sağladığını belirterek, Holignsvorth’un yeni sezonda da yeni başarılara imza atacağına inandıklarını söyledi.

“Kuanitra bizim için büyük güç” diyen Cemal BATUR “Geçtiğimiz sezon üç kupa kazanmamızda diğer oyuncularımızla birlikte önemli destek sağlayan tecrübeli bir oyuncu.  Konsantre ve sahada ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Hem takım olarak hem de kendisi kişisel olarak geçtiğimiz sezon büyük bir çıkış yakaladık. Yeni sezonda koyduğumuz hedeflerimiz için en iyi şekilde mücadele edeceğine inanıyoruz. Uzun yıllar birlikte olmayı planladığımız Kuanitra’ya Yakın Doğu Üniversitesi forması ile başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.