2024-2025 Güz Dönemi YDÜ Lisansüstü Burs Başvuruları
Eklenme Tarihi: 05 Haziran 2024, 08:53
Son Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2024, 10:12

2024-2025 Akademik Yılı Güz döneminde, Yakın Doğu Üniversitesi olarak aday öğrencilerimize tüm yüksek lisans ve doktora programları için yapacakları başvurularda burs imkânı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz!

Güz dönemi Lisansüstü burs başvuruları  3 Haziran 2024 tarihinde başlayıp, 31 Ağustos 2024’te sona erecektir. Sonuçlar en geç 10 Eylül, 2024 tarihinde açıklanacaktır.

Yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapacak olan aday öğrencilerimize 100%’e kadar burs imkânı sunulacaktır. Tezli veya tezsiz tüm yüksek lisans ve doktora programları için geçerlidir.

Burs başvuru sürecini başlatmak için aşağıda belirtilen belgelerle birlikte [email protected] e-posta adresine, e-posta konu kısmına “ISOSH 2024-25F” kodu yazıp e-posta gönderebilirsiniz.

To: [email protected]
E-posta konu kısmına: ISOSH 2024-25F

Yüksek Lisans programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

• Lisans diploma ve transkript kopyası
  • ALES sonuç belgesi (TC uyruklu öğrenciler)
  • Kimlik ya da pasaport kopyası
  • Referans mektubu (Varsa)
  • Başvuru Formu

Yüksek Lisans programları için Burs içerikleri ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

• Burslar ders ücretini kapsamaktadır.
  • Burslar Öğrenci Hizmetleri Fonunu, bölüm katkı ücretini, tez ücretlerini, bilimsel hazırlık ders ücretlerini ve İngilizce/Türkçe hazırlık program ücretini kapsamamaktadır.
  • Bursun geçerlilik süresi yalnızca 2 yıldır. Eğitim süresinin 2 yılı aşması durumunda, öğrenci gerekli burssuz ücreti ödemekle yükümlüdür.
  • Burs, İngilizce veya Türkçe eğitim veren tüm yüksek lisans programları için geçerlidir.

Yayın İndirimi

• Programa kayıt olduktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi adresiyle, WOS veya Scopus’ta taranan dergilerde yayımlanan her makale için hak edilen burs oranı çerçevesinde yapılacak geriye kalan ödemeye %5 indirim uygulanır. İndirim öğrencinin Tez Danışmanı dışındaki Yakın Doğu’lu yazar sayısına bölünür.

Doktora programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

• Lisans diploma ve transkript kopyası
  • Yüksek lisans diploma ve transkript kopyası
  • ALES sonuç belgesi (TC uyruklu öğrenciler için)
  • Kimlik ya da pasaport kopyası
  • Referans mektubu (varsa)
  • CV
  • Başvuru Formu

Doktora programları için burs ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

• Burslar ders ücretini kapsamaktadır.
  • Bursun geçerlilik süresi yalnızca 4 yıldır. Eğitim süresinin 4 yılı aşması durumunda, öğrenci burssuz ücreti ödemekle yükümlüdür.
  • Burs, İngilizce veya Türkçe eğitim veren tüm doktora programları için geçerlidir.

Yayın İndirimi

Program Listesi