Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2016, 13:19
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 11:38
Zeka ve Akıl Oyunları Eğitici Eğitimi Başarıyla Gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Üstün Zekalılar Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerine yönelik 19 saatlik ‘zeka ve akıl oyunları eğitici eğitimi’ Atatürk Eğitim Fakültesi drama sınıfında başarıyla gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Üstün Zekalılar Öğretmenliği Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan ATEŞ tarafından verilen eğitimde 37 adet zeka ve akıl oyunun öğretimi gerçekleştirildi.

Zeka ve Akıl Oyunları Eğitici Eğitimi Başarıyla Gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Üstün Zekalılar Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Deniz ÖZCAN, akıl yürütme yeteneklerini harekete geçiren zeka ve akıl oyunları, bireyin ileriyi görme, planlama yapma, kıyaslamalarda bulunma ve mantıksal bütünleme gerektiren becerilerini geliştirmekte oldukça önemli olduğunu belirterek, üstün zekalı ve yetenekli bireylerin eğitiminde öğretim aracı olarak kullanılan zeka ve akıl oyunlarının eğitici eğitiminin YDÜ, Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine büyük ölçüde mesleki bir kazanım sağladığını vurguladı.

Zeka ve Akıl Oyunları Eğitici Eğitimi Başarıyla Gerçekleştirildi

2 gün boyunca uygulamalı gerçekleşen eğitimde öğrencilerin büyük keyif aldığını dile getiren ÖZCAN, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU’ya ve İstanbul Üstün Zekalılar Öğretmenliği Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan ATEŞ’e bu eğitime sağladıkları katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.