Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”, Gerçekleştirilen Törenle 2016 -2017 Yılı Mezunları Diplomalarını Aldı
Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2017, 13:43
Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 14:55

Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi 2016-2017 Tiyatro Bölümü fakültelerinde gerçekleştirilen törenle diplomalarını aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Törende, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol BEKTAŞ, Fakülte Dekan Vekili Prof. Bozkurt KURUÇ, Sahne Sanatları Fakültesi Genel Koordinatörü ve Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin Özen , öğretim görevlileri, öğrenciler, eski mezunlar,mezunlar ve aileleri katıldı. Kalabalık ve samimi bir ortamda gerçekleşen törende duygu dolu anlar yaşandı.

Çetin ÖZEN; ”KKTC'nin İlk Sahne Sanatları Fakültesi Eğitiminde 12. Yılımızı Tamamladık”

Mezuniyet töreninde açılış konuşmasını yapan Fakülte Genel Koordinatörü ve Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin ÖZEN, 2005-2006 akademik eğitim yılında eğitime başlayan KKTC'nin ilk Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”nde eğitimde 12. yılını tamamladıklarını belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesinin, KKTC’nin ve Türkiye’nin alanındada en iyi hocalarla öğrenciler yetiştirdiğini belirten ÖZEN, Sahne Sanatları Fakültesi nin açıldığı yıldan itibaren 9.mezunlarını vererek,toplam bugünkü öğrencilerle birlikte 59 mezun vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çetin ÖZEN ,bugüne kadar mezun olan öğrencilerin bugün gerek KKTC’de gerekse TC’de başta Devlet Tiyatroları, özel tiyatrolar  ve  şehir tiyatrolarında başarılı bir şekilde görev aldıklarını ve Yakın Doğu Üniversitesi’ni gururla temsil ettiklerini sözlerine ekledi. ÖZEN, bu özel günde yanlarında olmasından dolayı mezuniyet törenine katılan herkese teşekkürlerini sundu.

Prof. M. Bozkurt KURUÇ; “ Başarılı, Disiplinli, İyi Birer Aktör Olun”

Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Vekili  Prof. M.Bozkurt KURUÇ’da törende yaptığı konuşmada mezun gençlerin yeni yaşamlarında başarılı, disiplinli, iyi birer aktör olmalarını istedi. KURUÇ mezunların yollarının açık olmasını temenni ederek meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ; “Oyunculuk Ciddi Bir Meslek, Hafife Almayın Ve Performansınızla Topluma Örnek Olun

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ ise, törende yaptığı konuşmada, mezunlar ile ailelerini kutlayarak onlar adına çok mutlu olduğunu belirtti. BEKTAŞ oyunculuğun ciddi bir meslek olduğunu hafife alınmaması gerektiğini dile getirdi ve mezunların oyunlarıyla, performanslarıya topluma örnek olmalarını söyledi.

Şenol BEKTAŞ, öğrencilere çok güçlü bir kadrodan eğitim aldıklarını ve hocalarını her zaman örnek almalarını önererek, ileriki yaşamlarında çok alkış toplamak isterlerse çok çalışmları gerktiğini belirtti. BEKTAŞ ,daha önce mezun olan arkadaşlarının başarılarının  mezun olan öğrencilere örnek teşkil etmesini,mezun arkadaşlarının bugün Diyarbakır’da, Sivas’ta, Bursa’da, Eskişehir’de, Ankara’da , İstanbul’da, İzmir’de ve Kıbrıs’ta çalışmakta olduklarını bilmelerini istedi.

Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ, mezun öğrencilere hayatın bir mücadele olduğunu, mücadele etmeden hiçbirşeyin kazanılamayacağını, bunların kendilerinin moralini bozmamasını ve kendilerine güvenlerinin tam olması gerektiğini söyleyerek bundan sonraki yaşamlarında  başarılar diledi.

Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlileri Cihan Ünal, M+urat Atak, Hilmi Özen, Prof. Dr. Cavanşir GULIYEV, Neriman EROZ, Ahmet ZEYIN, Özlem ÖZKARAN, İsmihan Yorgancı mezun öğrencilere meslek yaşamlarında başarılar dilediler.

Mezun Öğrenciler Konuşmalarıyla Duygulu Anlar Yaşattılar

Son olarak,Mezun öğrenciler hocalarına hitaben  yapatıkları konuşmada duygusal anlar yaşattılar. Mezun öğrenciler böyle bir eğitim kadrosundan  aldıkları dört yıllık eğitim  karşısında çok şey öğrendiklerini dile getirdiler. Mezunlar  sözlerine  aile olmanın ne olduğunu, eğitimin, disiplinin ne olduğunu bu dört yılda öğrendiklerini ,Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğrendiklerini ve mezun olduktan sonra aldıkları bu eğitim sayesinde gittikleri her yerde çok fazla çalışarak “Oyunculuk” alanında başarılı olacaklarını ve YDÜ Sahne Sanatları Fakültesin birer temsilcisi olarak çalışacaklarının altını çizdiler.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler sırasıyla diplomalarını alarak sevinçlerini aileleri ve öğretim görevlileri ile birlikte paylaştılar.