Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Collage Cyprus Forum İşbirliği ile Kısa Film Gösterimi Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 15 Mart 2017, 10:01
Son Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2020, 14:10

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) İletişim Fakültesi Uluslararası bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. ”Collage Cyprus Forum” işbirliği ile Kadın’nın saygın bir yaşam ve eğitim hakkını konu alan ödüllü 2 kısa film gösterimi gerçekleştirldi. Etkinlikte, senaryosu ve yönetmenliği Elif Nur Kerkük’e ait “La’” isimli kısa filmin ardından senaryosu ve yönetmenliği May Taherzadeh’e ait Mercy’s Blessing isimli kısa filmi izletildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, İletişim Fakültesi çatısı altında eğitim veren bölümlerin (Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü, Halkla İlişklier ve Tanıtım Bölümü, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü, Gazetecilik Bölümü ve Film Yapım ve Yayınılığı Bölümü) öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte çok sayıda sinemaseverin de yer aldığı belirtildi.

Etkinliğe katkıda bulunan Kıbrıs, ve dünya çapında kültürel, dinsel, coğrafik ve farklı sosyo-ekonomik gruplar arasındaki etkileşimin artmasını teşvik etme amacı taşıyan. “Collage Kültürlerarası Forum”un amaçları arasında; kültürel etkinlikler, seminerler ve çalıştaylar organize etmek olduğu vurgulandı.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe KEÇECİ yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz hafta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü çerçevesinde kdının toplum içindeki yeri konusunda farkındalık sağlamak amacıyla birçok etkinlik düzenledik. Bu etkinlik de iletişim vazgeçilmez ürünleri olan filmlerin geniş kitleler üzerindeki etkisini, kadın teması üzerinde işledik.” ifadesinde bulundu.

"Erkekler ve Kadınlar Eşittir, Her Zaman da Eşit Olmuşlardır"

“Collage Cyprus Forum” yetkilisi Khosrow Afkhampour’s; “kadınlara ekonomik, politik ve sosyal katkıları için saygımızı, minnetimizi ve sevgimizi göstermek adına burada toplanmış bulunuyoruz. Erkekler ve kadınlar eşittir, her zaman da eşit olmuşlardır. Tarih boyunca eşitsiz bir yapı ve sistem içerisinde erkeklerin başarıları ön planda gösterildiği şüphe götürmez bir gerçektir.Kadın-erkek eşitliğine günümüzde daha fazla önem ve özen gösterilmesi ve bu eşitliğin toplumun her alanına yayılması gerekmektedir. Bu kapsamda eşit eğitim hakkının verilmesinin yanısıra kadına,erkeklerle paralel çalışabileceği alanlar ve olanaklar da sağlanmalıdır.”dedi.

"Film Seyretmek Salt Eğlence Değil, Ondan Çok Daha Fazlasıdır"

Etkinliğin organizatörlerinden İletişim Fakültesi Film Yapımı ve Yayıncılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Elnaz NAZEHI “Film seyretmek salt eğlence değil, ondan çok daha fazlasıdır. Filmler bize ilham verir, hayat hakkındaki görüşlerimizi sorgulamamıza vesile olur, farkındalık yaratır ve enerjimizi doğru bir şekilde odaklamamıza yardım eder”. dedi.

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Emrah Öztürk de gösterilen kısa filmler hakkında şu bilgiyi verdi: “La” bir kadının yaşamındaki üç ana dönemi (çocukluk – genç kızlık - olgunluk) sembolik bir dille anlatırken sessiz bir direnişi, bir kimlik oluşturma sürecini başarıyla görsele taşırken, “Mercy’s Blessing” Afrika’da kırsalda yaşayan bir aileyi konu alıyor. Film, Mercy adlı kızın eğitim durumunu maddi ve toplumsal sebeplerden ötürü zorlaşınca abisi Blessing’in kız kardeşi adına karar verme sürecine odaklanmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Mart ayında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve etkinlikleriyle göz doldurmaya devam ediyor. Fakültenin önümüzdek Nisan-Mayıs aylarında da farklı projeler hazırlıkları içerisinde olduğu belirtildi.

Haberin Videosu