Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü Tarafından “Yağmurlarda Yıkansam” Film Gösterimi Ve Söyleşisi Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 21 Mart 2017, 12:06
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 15:59
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV Ve Sinema Bölümü Tarafından “Yağmurlarda Yıkansam” Film Gösterimi Ve Söyleşisi Gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde düzenlediği “Yağmurlarda Yıkansam” film gösterimi ve söyleşisi gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Turuncu Amfi’de gerçekleştirilen etkinliğe, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe KEÇECİ, Radyo Tv Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi KASAP, öğretim elemanları, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Yönetmen Gülten TARANÇ ve oyuncular Derin İNCE ve Murat ERGÜR’ün katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılış konumasını Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi KASAP gerçekleştirdi.

Doç. Dr. KASAP, etkinliğin ROFiFE Film Festivali kapsamında; Girne St. Hillarion Rotary Kulüp işbirliği ile gerçekleştirildiğini ifade edereken aynı zamanda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Üniversite yönetimine imkan sağladığı için teşekkürlerini de sunan Doç. Dr. KASAP, tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

Açılış konuşmasının ardından Gülten TARANÇ’ın ilk uzun metrajlı filmi olan “Yağmurlarda Yıkansam” film gösterimi gerçekleştirildi.

53. Antalya Filim Festivali, Renk ahenk Seçkisi İzleyici Ödülü (2016) yanı sıra; ISENMA İnternational Student-Newcomer-Woman Filmmaker Festivali, Gold AWARD, Endonezya, 2016, Balkan Film Food Festivali, En İyi Film, Pogradec, Albania, Barcelona İnternational Film Festivali The Gold Lion AWARD (Sapin), 4. Antakya Film Festivali En İyi Sinema Filmi Toplumsal Farkındalık Jüri Özel Ödülü, I Filmmaker Film Festivali, Marbella, İspanya, Özel Mansiyon ödüllerini alan film izleyicilerin büyük dikkatini çekti.

Film gösterimi ardından izleyicilerin sorunlarını yanıtlayan Yönetmen Gülten TARANÇ, filmin tüm süreçlerinde yaşadığı sorunları anlatırken, filmde ülkenin en büyük sorunlarından olan kadına karşı şiddetin konu alındığını kaydetti.

Söyleşinin ardından Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Yönetmen Gülten TARANÇ ve oyuncular Derin İNCE ve Murat ERGÜR’e teşekkür belgelerini ve hediyelerini takdim etmesi ile son buldu.

Gülten TARANÇ ve filmin oyuncuları ayrıca; Radyo, TV ve Sinema Bölümü öğrencilerine yönelik bir de atölye çalışması gerçekleştirdiler.

Haberin Videosu