Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 02 Temmuz 2017, 21:08
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:15

Prof. Dr. İhsan ÇALIŞ; “Öğrenmenin Asla Bir Sonu Yok, Sürekli Eğitimi Benimseyerek Size Kazandırılan Yetkinlikleri Geliştirin”

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2016 – 2017 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan  açıklamaya göre, törene, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevveli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat TÜZÜNKAN, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan ÇALIŞ, Sağlık Bilimleri Estitüsü Müdürü Hüsnücan Başer, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı  Ecz. Cevher Cem süzal, İlaç Eczacılık Dairesi Müdürü Ecz. Merdoğan Soyalan, öğretim üyeleri,öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Kıbrıs Türklerinin Lideri Dr.Fazıl KÜÇÜK, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı  Rauf R.DENKTAŞ ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenli Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Erhan SÜLÜNÜR ve Melis BASRİOĞLU konuklara müzik dinletisi sundu.

Eczacılık Fakültesi 2016-2017 dönem birincisi Necla ERŞAL, mezun arkadaşları adına bir konuşma gerçekleştirerek, eğitimini başarıyla tamamladığı fakülte öğretim üyelerine,ailelerine teşekkürlerini sunarak, tüm arkadaşlarına sivil ve mesleki hayatlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan ÇALIŞ; “bugün mezunlarımız ve aileleri için çok uzun ancak bizim için çok hızlı geçen beş yıllık eğitim sürecinin son günü, mutlulukları ve sevinçleri paylaşma günü” dedi.

Prof. Dr. İhsan ÇALIŞ, mezunlara; “ ‘sevgili meslektaşlarım’ diyerek hitap ederken, çok yönlü multidisipliner, özgün bir eğitimden geçtiniz. Bizler sizleri topluma karşı mesleki sorumluluklar taşıyan farklı birimlerden edindiği bilgileri kullanabilen, bu bilgileri birlikte yorumlayabilen, sorunları tanımlayabilen, analiz etme yetenekleri gelişmiş, ahlaki ve etik değerlere uygun davranan bir eczacı olarak yetiştirmeye çalıştık. Temennim bu farklılığı hissedebilmeniz ve bunun değerini zamanla takdir edebilmenizdir. Yapmanız gereken öğrenmenin asla bir sonu olmadığı prensibinden hareketle sürekli eğitimi benimseyerek size kazandırılan yetkinlikleri geliştirmenizdir.Öncelikle iyi bir insan olarak devam edin, başkalarını dinlemeyi ve anlamayı öğrenin” diye konuşarak , mezun öğrencilere sivil ve mesleki hayatlarında başarılar, eğitim adına yapmış oldukları katkılardan dolayı öğretim üyelerine de teşekkürlerini sundu.

Prof. Dr. Nurettin ABACIOĞLU; “Sizler Bu Hayat Yolunda Yeni Bir Kavşaktan Çıkıyorsunuz.”

Mezunlara hitap etmek adına Farmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurettin ABACIOĞLU da , “Sevgili öğrencilerimiz,değerli meslektaşlarımız; fakülteye geldiğiniz günle, diplomayı alıp gidişiniz arasında neredeyse hepinize göre farklı zamanlar yaşandı. Çoğunuza göre bitip tükenmez, uzun öğrencilik günleri, kiminize göre uçup giden kısacık zaman. Şimdi sizler bu hayat yolunda yeni bir kavşaktan çıkıyorsunuz.” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı  Ecz. Cevher Cem SÜZAL, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezuniyet töreninde bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade ederken, eczacılık mesleğinin önemine değindi.

Ecz. Cevher Cem SÜZAL; “Eczacılık Gelişmiş Tüm Dünya Ülkelerinde Saygınlığı Olan Bir Meslek”

Eczacılığın gelişmiş tüm dünya ülkelerinde saygınlığı olan bir meslek olduğunu kaydeden Süzal, ülkemizde de mesleğin sürüdürülebilirliği açısından gereken önlemin alınmasının gerekliliğini vurgulayarak, diplomalarını alacak olan meslektaşlarına tebriklerini sunarak meslek yaşantılarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ ; “Hayallerinizin Peşinden Gidin”

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ ise öğrencilere hayallerinizin peşinden gitmelisiniz diye seslenerek ;“ pek çok veri hayal kurma ile ülkerlerin gelişmişliği arasında bir parallelliğe işaret etmektedir. Bu bağlamda hayal kurabilen Türk gençlerinin oranı sadece yüzde 2.2 iken oisd ülkerinde bu oran yüzde 11, kore’de ise bu oran yüzde 22’ye kadar ulaşmaktadır. Bir çok kez hayaller başta imkansız görünsede daha sonrası olası ve yeterince istekli olunursa sonunda kaçınılmaz olurlar. Bugün alacağınız diplomalarınızla birlikte eczacı ünvanını elde etmiş olacaksınız. Bilmelisiniz ki üniversiteden mezun olan çoğu kimsenin uluslarası düzeyde değilse bile ulusal düzeyde ülkesine ve toplumuna yararı vardır. Mezuniyetinizi kutluyor gelecek dönemin sizler için sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.” Dedi.

Daha sonra, Eczacılık Fakültesi 2016-2017 dönem birincisi Necla ERŞAL’a Altın madalyası ve diploması Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tamer ŞANLIDAĞ tarafından takdim edildi.

Ardından, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan ÇALIŞ tarafından gerçekleştirilen mesleki yeminin ardından öğrencilere diplomaları takdim edildi

Tören geleneksel kep atma töreni ile son buldu.