Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM) Bünyesinde “Makale Yazım Kursu” Gerçekleştirildi

Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2015, Pazartesi, 15:04
Son düzenleme: 09 Şubat 2016, Salı, 10:20

YDÜ DESAM tarafından 15 – 16 Ekim tarihlerinde Girne Park Palace Hotel’de genç akademisyenlere yönelik olarak “Makale Yazım Kursu” düzenlendi. Alanlarında deneyimli 14 eğitimcinin yer aldığı programa 95 kişi katıldı.

Açılış konuşmasını DESAM Başkanı Rektör yardımcısı Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ’ın yaptığı kurs programında; Bilim Felsefesi, Akademik Özgürlük, Mentorluk konularının tartışıldığı 3 konferans ve makale yazım tekniklerinde dikkat edilecek hususların ele alındığı Bir Makalenin Mimarisi: “TA”-IMRAD Kuralı, Hangi Makale Hangi Dergiye?, Ne tür Çalışma Ne tür Makale? ana başlıkları altında çeşitli eğitimcilerin yer aldığı 3 panel gerçekleştirildi.

Kurs programı içerisinde interaktif olarak tasarlanan EndNote Programı Eğitimi, Çizelge-Şekil ve Tabloların Hazırlanması, Kabul mü Red mi? temalarında 3 adet Atölye çalışması gerçekleştirildi.

Kurs sonunda katılımcıların doldurduğu anketlerdeki geri bildirimler katılımcılarla paylaşıldı. Oturumun kapanışı, DESAM’ın 2016 hedefleri ve düzenlenmesi planlanan 6 kurs ile ilgili duyurusunu içeren genel bir değerlendirme ile yapıldı.