VI. Uluslarası Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Grafik Tasarımı Proje Festivali YDÜ’de Başladı
Eklenme Tarihi: 09 Eylül 2016, 16:53
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 16:22
VI. Uluslarası Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Grafik Tasarımı Proje Festivali YDÜ'de Başladı

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde organize edilen VI. Uluslarası Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Grafik Tasarımı Proje Festivali başladı.

Uluslararası standartlarda uygun olan mezuniyet projelerinin yarıştığı festivalin açılışı yerli ve yabancı bilim adamları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile Yakın Doğu Üniversitesi, Büyük Kütüphane Salon 4’de gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, üniversitelerin İnşaat, Tasarım ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin mezuniyet projeleriyle yarıştığı festival iki gün sürecek. Festival sonunda yapılacak jüri değerlendirmesi ile dereceye giren öğrencilere ödül verilecek.

Festival’de; Rusya, Bulgaristan, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Türkiye ve Ukrayna başta olmak üzere toplam 15 ülkenin mimarlık ve grafik tasarım konularında bilim adamları yer alıyor.

Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL: “Mimari Disiplinin Geleceğine Ev Sahipliği Yapacak Olan Festivale Ev Sahipliği Yapmaktan Mutluluk Duyuyoruz”

Yakın Doğu Üniversitesi, Büyük Kütüphane Salon 4’de gerçekleşen festivalin açılış konuşmasını yapan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Uluslararası Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Tasarım Projeleri Festivali’nin gelişim yolunda öğrencilere katkı sağlayacağını ve mimari disiplinin geleceğine ışık tutacağını söyledi. Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, “Uluslararası düzeyde mimarlık fakültelerinde, grafik tasarımı ve inşaat mühendisliği bölümlerinde öğrencilere verilen mezuniyet projelerinin değerlendirilmesi ve uluslararası standarta uygun olup olmadıklarının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen konferans, gelecekte mezuniyet projelerinin geliştirilmesi yolunda adımların atılmasına vesile olacaktır. Festival sonunda verilecek ödüller, öğrenciler arasındaki rekabeti artırarak hedefe odaklanmalarına destek verecektir” dedi. Yakın Doğu Üniversitesi’nin sahip olduğu geniş bakış açısıyla öğrencilerinin, alanlarında tam donanımlı olmasına önem verdiğini vurgulayan Doç. Dr. GÜNSEL, bu gibi organizasyonlar ile öğrencilerimize araştırmacı bir kimlik kazandırma, mesleki bilinç oluşturma konusunda yardım etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Prof. Amirlan KUSSAİNOV: “Yakın Doğu Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşen Festival Yeni Projeleri Buluşturmaya Fırsat Tanıyor”

KazGASA Rektörü Prof. Amirlan KUSSAİNOV da açılışta yaptığı konuşmasında, her yıl farklı ülkelerde buluştuklarını belirterek Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde altıncısı gerçekleşen festivale katılımın arttığını söyledi. Prof. Amirlan KUSSAİNOV, bu yıl festivale 18 ülke yer alıyor ve oldukça birbirinden yetenekli öğrencilerin ilginç, yeni projeleri var. Bu festival mimarlar ve inşaat mühendisleri için oldukça harika bir fırsat. Yakın Doğu Üniversitesine ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum, herkese başarılar dilerim” dedi.

Prof. Ducen KASSEİNOV, “Festival evrensel kalkına, refah ve barışı inşa etme yolunda geleceğe doğru atılmış yeni bir adım olacaktır”

TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Ducen KASSEİNOV da yaptığı konuşmada, Uluslararası Türk kültürü teşkilatı olarak çalışmalarına değer katacak, geçmişten günümüze mimari estetiği inceleyen bu festivalin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güzide üniversitelerinden Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Prof. Ducen KASSEİNOV, “Altıncı Uluslararası Avrasya İnşaat ve Mimarlık Üniversiteleri proje festivalinin evrensel kalkınma, refah, istikrar ve barışı inşa etme yolunda geleceğe doğru atılmış yeni bir adım olmasını temenni ederim. TÜRKSOY’un düzenlediği ve düzenlenmesine katkıda bulunduğu bu etkinlikler evrensel bir iletişim aracı olan sanat ile Türkçe konuşan halkların yakınlaşmasını ve Türk kültürünün dünyaya tanıtılmasını amaçlamaktadır. Gönül vermiş olduğumuz Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına gerçekleştirilen etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

Dünyada Akredite Edilmiş Yakın Doğu Üniversitesi’nde Bulunmaktan Onur Duyuyoruz

Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği Genel Sekreteri Yılmaz BATIBEY ise yaptığı konuşmada, VI. Avrasya İnşaat ve Mimarlık Üniversiteleri Proje Festivali’nin yüksek öğrenim gören yeni nesillerin, geleceğin yeni şehirlerini inşa etmesine yol gösterici olacağını söyledi. Geçmiş yıllarda düzenlenen festivallerden de bahseden Yılmaz BATIBEY, “Dünyada akredite edilmiş olan yüksek eğitim kurumlarından biri olan Yakın Doğu Üniversitesi’nde altıncısı düzenlenen festivalin, uluslararası standartlarda projeleri bir araya getirmesi yeni nesillerin ufkunu açmasına vesile olacaktır” dedi.