Girne Üniversitesi Bişkek’te Dev İşbirliği Protokollerine İmza Attı
Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 20:19
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 16:56

Girne Üniversitesi ile 26 Üniversite Arasında Akademik İşbirliği Protokolü İmzalandı

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te gerçekleştirilen Kafkasya Üniversiteleri Birliği'nin 6. Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan 26 Üniversite ile Girne Üniversitesi arasında Akademik işbirliği Protokolü imzalandı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Bişkek'te gerçekleştirilen KÜNİB toplantısı sonrasında Girne Üniversitesi; Türkiye, Azerbaycan, İran, Ukrayna ve Kırgizistan'dan gelen toplam 26 Üniversite Rektörü ile imzalandı. Girne Üniversitesi Kurucu Rektör Cemre Günsel HASKASAP adına Dr. Suat İ. GÜNSEL, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, International Islamic Azad University (İran), University Of Charkh-I Nılofarı (İran), Ardabil University Of Medical Sciences, Islamic Azad University Of Marand, University Of Mohaghegh Ardabılı, Siirt Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Moheg Education (İran), University Of Applied Science And Technology (İran), Azerbaycan Devlet Aqrar Üniversitesi ve Research And Applied Institute (İran) Rektörleri ile akademik işbirliği protokolüne imza koydu.

Dr. Suat İ. GÜNSEL; "İmzaladığımız Bu Protokoller Hem Bölgemize Hem de Kafkasya'ya Büyük Yararlar Sağlayacak"

Tören sonrasında Rektörlere hitaben bir konuşma yapan Dr. Suat İ. GÜNSEL; "Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği protokolleri ile Kafkasya Üniversiteler Birliği içerisinde karşılıklı var olan ilişkilerimizi daha ileriye taşıyarak, eylemlere dönüştürerek her tür ortak programlar, bilgi birikimleri, ortak projeler ile hem bölgemize hem de Kafkasya Bölgesine büyük yararlar sağlayacak projelere imza atmış olduk. Bu bakımdan Üniversiteler arası projelerin, araştırmaların, yayınların, öğrenci ve öğretim değişimlerinin özel önemi vardır." dedi.

Törende, Dr. Suat İ. GÜNSEL, 26 Üniversite Rektörü, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU ve YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin TURAN hazır bulundu.

Tüm Eğitim-Öğretim Alanlarında Ortak Araştırmalar, Projeler Ve Yayınlar Yapılacak

Kırgız-Türkiye Manas Üniversitesi'nde gerçekleşen ve akademik anlamda sınırları çizmek maksadıyla imzalanan protokoller uyarınca Girne Üniversitesi ile 26 üniversite bünyesinde bulunan fakülte, enstitü ve yüksekokullarda sürdürülen eğitim ve öğretimin geliştirilmesi ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda ortak çalışmalar yapılacak; her iki üniversite de tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak konular üzerinde bilimsel araştırmalar, projeler ve bilimsel yayınlar yapacaklar.

Üniversiteler Arasında Öğretim Üyesi Ve Öğrenci Değişimi Olacak

Yapılan anlaşmalarda her iki üniversitenin birlikte çalışma yapılacak olan bilim dallarının önceden bildirilmesi kaydı ile öğretim elemanı değişimi yapabileceği ve staj durumunda öğrenci değişimi yapabileceği belirtildi.

Ortak Sempozyumlar, Kongreler Ve Tanıtıma Yönelik Etkinlikler Düzenlenecek

Yapılan anlaşmalar gereğince Girne Üniversitesi ile 26 ayrı üniversite kongre, sempozyum, atölye çalışmaları gibi ortak bilimsel toplantılar ve spor yarışmaları düzenleyecek ve düzenlenen etkinliklere birbirlerini davet edecekler; düzenlenen ikili ortak etkinliklerde her iki üniversiteyi kapsayan tanıtıcı faaliyetlere yer verecekler.