Girne Üniversitesi 5 Yeni Fakülte Binasının Temellerini 15 Kasım’a Hazırlıyor
Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2015, 14:21
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 09:35

Girne Üniversite Cumhuriyet Bayramımız 15 Kasım’a 5 yeni fakülte binasının temellerini atmaya hazırlanıyor. Temelleri atılacak olan 5 fakülte binasının 2016-2017 akademik yılına tamamlanması planlanıyor.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, mevcut bulunan 4 fakülte, 2 yüksekokul ve 12 bölümüne, yeni onay alan 5 fakülte ve 17 bölüm ekleyen Girne Üniversitesi, 2016-2017 akademik yılına yeni binaları ile başlayacak.

Binalar 2016-2017 Akademik Yılı’nda Hazır Olacak…

Girne Üniversitesi tarafından yürütülen planlı çalışmaların sonucunda 2016-2017 akademik yılında eğitimlerine yeni fakülte binalarında devam edecek olan Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler, ve Mühendislik Fakültesi ve bu fakülteler bünyesinde açılacak olan Eğitim Fakültesine bağlı Türkçe eğitim yapacak olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü, Türkçe Öğretmenliği Bölümü, Zihin Engellileri Öğretmenliği Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü; Hukuk Fakültesi bünyesinde Türkçe eğitim yapacak olan Hukuk Bölümü; İktisat ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı İngilizce eğitim yapacak olan Bankacılık ve Finans Bölümü, Bilgisayar Enformatik Bölümü, İşletme Yönetimi Bölümü, Uluslararası İlişkiler Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü; Mimarlık Fakültesi’ne bağlı Türkçe eğitim yapacak olan Mimarlık Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü; Mühendislik Fakültesine bağlı İngilizce eğitim yapacak olan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Makine Mühendisliği Bölümleri inşaat sürecinin kısa bir zaman içinde tamamlanmasını takiben yeni binalarında eğitim verecekler.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Bölümlerin Gerekleri Doğrultusunda Ve Şehrin Dokusuna Uygun Yeni Fakültelerimizin İnşaasına Başladık”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, “Girne Üniversitesi’ni Girne şehrine yeni bir soluk getirecek ama şehrin mimari dokusundan kopmayan bir mimari anlayış çerçevesinde inşa ettik. Yeni eklenen fakülte binalarımız da yine şehrin dokusuna ve kampüsün bütünlüğüne uygun şekilde inşa ediliyor. İnşaasına başladığımız yeni fakülte binalarımız, yeni açılan bölümlerimizin gereklerine uygun, son teknoloji ile donatılmış ve bütüncül eğitim karakterimizi yansıtacak bir şekilde yükselecek. 2016-2017 akademik yılına hazır olmasını planladığımız yeni fakülte binalarımızda, tam donanımlı eğitim anlayışımıza uygun, yalnızca teorik değil aynı zamanda hayatın gerekleri çerçevesinde bilime dayalı pratik eğitim ilkemiz doğrultusunda, yeni öğrencilerimize kaliteli eğitim sunacağız” dedi.