KKTC XVII. Direklerarası Seyirci Ödülleri Yakın Doğu Üniversitesi’ne Verildi
Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 12:18
Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 16:06

Türkiye Cumhuriyetinde ve yakın zamanda KKTC’de de verilmeye başlanan,Tiyatro Alanında en iyi seyirci ödülleri olarak bilinen Direklerarası Seyirci Ödülleri bu yılda KKTC’de verildi.

Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2016-2017 Tiyatro Sezonunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde sahneye koyulan oyunları seyrederek; Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği Oyunlar, Oyuncular ve Sanat Adamı,Tiyatro Emek ödülleri Gazimağusada Raif Rauf Denktaş Kültür Sarayında verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, 2017 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti XVII. DİREKLERARASI SEYİRCİ ÖDÜLLERİ’nden Emek Ödülü ve Jüri Özel Ödülü Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesine verildi.

XVII. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nden Emek Ödülü;

Tiyatronun; oluşması, gelişmesi ve sürmesi için yörelerinde gösterdikleri özverili çaba ve çalışmaları için Direklerarası Seyircilerinin takdirlerini ifade eden Tiyatro Emek Ödülüne ; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Tiyatronun başlaması ve gelişmesine olan katkılarından dolayı Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesl Öğretim Görevlisi ve Emekli KKTC Devlet Tiyatroları Müdürü Hilmi ÖZEN’e,

Jüri Özel Ödülü ise;

KKTC Yakın Doğu Üniversitesinde verdiği Tiyatro eğitimleri ile yetiştirdiği geleceğin tiyatro insanlarının seyirciye daha iyi yapımların sunulmasını sağlayacak çabaları ve çalışmaları için Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Görevlisi Murat ATAK’a (Yönetmen) verildi.

Geçtiğimiz yıl 15 Haziran 2016 da verilen Direklerarası Seyirci Ödüllerin de de Tiyatro Emek Ödülü : Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC’nin ilk Tiyatro Fakültesi kurucularından,Emekli KKTC Devlet Tiyatroları Müdürü,Tiyatro Oyuncusu-Yönetici ve Öğretim Görevlisi,Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin ÖZEN’e , Ensemble (Canlandırmada Bütünlük) Ödülü ise, KÜRK MANTOLU ŞARKILAR YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Son Sınıf Öğrencilerine, Özgün Tiyatro Müziği Ödülü de, Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi, öğretim üyesi, Prof. Dr. CEVANŞİR GULİYEV’e ( Kürk Mantolu Şarkılar ) verilmişti.