KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun 4 Damarına By-Pass Uygulandı
Eklenme Tarihi: 09 Mart 2016, 20:05
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 16:30

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen basın toplantısında Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğrul’un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Hastanesi 101 No'lu salonda gerçekleştirilen basın toplantısına YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Sanisoğlu, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu ve Kalp ve Damar Cerrahisi Operatör Dr. Özlem Balcıoğlu katıldı.

Mide Bölgelerindeki Ağrılar Kalp Krizi Şüphesi
YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun 7 mart akşamı saat 18:30 sularında hastaneye getirildiğini, bir haftaya yakın süredir mide bölgesinde ağrılarının olduğunu ve bu tip vakaların  kalple ilgili de olabileceğini vurgulayarak nitekim yapılan tetkikler sonucu Anjiyo'ya alındığını ve hemen akabinde kardiyolojik müdahale kararı alındığını dile getirdi.

Dr. Erkmen, bugün de cerrahi operasyonun Kardiyovasküler Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu ve ekibi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Kardiyovasküler Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu ise, Ertuğruloğlu’nun kardiyolojik kliniğinde yapılan anjiyografisinde sol ana kroner damarında yüzde 90’nın üzerinde darlık olduğunu tesbit ettiklerini dile getirirken,sağ kroner damarında da 2 damarında yüzde 90’nın üzerinde darlık olduğunu açıkladı.

Ertuğruloğlu'nun 4 Damarına By-Pass Uygulandı
Prof. Dr. Sanisoğlu, Ertuğruloğlu’nun kalp kasılmasının da ileri derece bozulmuş olduğunu bu yüzde erken ameliyat kararının aldıklarını vurguladı.

Ameliyatın dört buçuk saat sürdüğünü belirten Prof. Dr. Sanisoğlu, dört damarına by-pass yapıldığını kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğunu, yoğun bakıma alındığını ve gözlem altında tutulduğunu vurguladı.

Kalbi destekleyen ilaç tedavisinin de sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Sanisoğlu, bir hafta içerisinde normal servise alınacağını açıkladı.

Haberin Videosu