Girne Üniversitesi Su Ürünleri Paneli Düzenleniyor
Eklenme Tarihi: 27 Ekim 2015, 08:59
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 09:21

Girne Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından KKTC’de su ürünlerinin üretimi, ekonomisi, geleceği ve bu alana yapılacak yatırımlar ile ilgili bir panele ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6 Kasım tarihinde gerçekleşecek panelde su ürünleri üreticiliği ve yetiştiriciliği, su ürünleri alanına yapılabilecek yatırımlar, su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinin çevreye etkileri konuları alanında uzman isimler tarafından ele alınacak.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre göre deniz ürünleri ekonomisinin ve yatırım ikliminin farklı boyutları ile tartışılacağı panel, Türkiye’de faaliyet gösteren ve Türkiye’de yüksek ihracat kapasitesi ve uluslararası başarılarını KKTC’de yatırıma dönüştürmeyi planlayan Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş.’nin KKTC’de yeni yatırımlar yapmak istediğini duyurması ile gündeme yeniden gelen bu önemli konunun KKTC özelinde kapsamlı bir şekilde ele alınmasını amaçlıyor.

Girne Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) organizatörlüğünde, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’nun ev sahipliğinde 6 Kasım 2015 Cuma günü saat 14:00’da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 2’de düzenlenecek panelde KKTC Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı Hayvancılık Dairesi uzmanı Denizhan Kanatlı, “KKTC Su Ürünleri Üretimi ve Geleceği” ; Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferit Rad, “Akdeniz Havzasında Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Ekonomisi”, ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatma Telli Karakoç “Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmeleri ve Çevresel Etkileşimi” Kılıç Deniz Ürünleri AŞ Yurt Dışı Yatırımlar Müdürü Dr. Atilla Kılıç “KKTC deki Yatırımların Tanıtılması” başlıklı sunumları gerçekleştirecekler.

Girne Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. Wayne Fuller: “Su Ürünleri Üretimi ve Yetiştiriciliğini Doğru Yapmak Hem KKTC İçin Hem Yatırımcı İçin Büyük Fırsatlar Doğuracaktır”

Girne Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Wayne Fuller, üniversite olarak KKTC’nin su ürünleri konusunda daha da gelişmesi için bu yatırım fırsatının halkın bilinçlendirilmesiyle daha yükseleceğini belirtti. Konu ile ilgili konuşan Yrd. Doç. Dr. Wayne Fuller, “KKTC gibi bir ada ülkesinde su ürünleri üretimi, yetiştiriciliği çok önemli bir alan. Bu alana yatırım almak hem ülke için hem yatırımcı için büyük bir fırsat. Bizler de bu fırsatı daha da yararlı hale getirebilmek için bu konuyu gündeme taşıyarak kamuyu bilgilendirme amaçlı, bu alanda uzman kişilerin bilgilerini paylaşacağı bir panel düzenlemekteyiz. Rektör Vekilimiz sayın Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu panelden çok yararlı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. KKTC’de su ürünleri üretimi ve yetiştiriciliğinin gelişmesi ülkemizde bu iş kolunu hem güçlendirecek hem de ekonomiye katkı sağlayacaktır. Yatırımcıların da gözünü bu alana çevirmeleri için böyle panellerle hem halkın hem de ilgililerin dikkatini bu alana çekmeyi amaçlamaktayız. Panele katılan çok değerli konuklarımızdan da işin nasıl doğru yapılacağı, çevreye nasıl zarar vermeden fayda sağlanabileceği konusu tartışılacaktır” dedi.