Yakın Doğu Üniversitesi Oryantasyon Günleri Görkemli “YDÜ’ye Hoşgeldiniz Festivali” ile Sona Eriyor
Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2016, 11:30
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:26
Yakın Doğu Üniversitesi Oryantasyon Günleri Görkemli "YDÜ'ye Hoşgeldiniz Festivali" ile Sona Eriyor

Yakın Doğu Üniversitesi, 2016-2017 öğretim yılında Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih edip, kayıt yaptıran yeni öğrencilerine yönelik Geleneksel Oryantasyon Günleri etkinliği gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’ne açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu ÖZKUM YAVUZ; "Tüm yeni öğrenci ve velilerine hoş geldiniz demek, onlarla sıcak bir ilk temas sağlamak, onlara temel konularda bilgi aktarımında bulunmak, ülkemizi tanıtmak ve öğrencilerin üniversite yaşamına geçiş sürecinde destek olmak amacıyla geleneksel Yakın Doğu Üniversitesi Oryantasyon, karşılama ve yerleştirme günleri gerçekleştirilmiştir "dedi.

Doç. Dr. Dudu ÖZKUM YAVUZ açıklamalarına şöyle devam etti; "Yakın Doğu Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencileri üniversite yaşamıyla tanıştırmayı, öğrencilere, bu yeni yaşamlarına uyum sağlamaları konusunda ipuçları sunmayı, içlerine girdikleri bu yeni ortamı tanıtmayı ve öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamayı amaçlayan Oryantasyon günleri içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu hizmetler ve sağladığı olanaklarla, öğrencilerin her türlü hak ve sorumlulukları hakkında da yoğun bilgilendirmeler yaptık. Oryantasyon Günleri programı öğrencilere kampüs ve kampüs olanaklarını tanıtmak ve KKTC’ye uyum sürecinde yeni öğrencileri desteklemek amacıyla her sene yeni gelen öğrencilere hazırlamaktayız. Oryantasyon Günleri süresince, Yakın Doğu Üniversitesi’nin yeni öğrencileri, kendileri için düzenlenen çeşitli sosyal, sportif, kültürel etkinliklere katılma; fakülteler ve bölümlerle ilgili temel bilgileri edinme; öğretim üyeleri, kampüs çalışanları ve yeni arkadaşlarla tanışıp kaynaşma şansına sahip olmuşlardır." dedi.

Doç. Dr. Dudu ÖZKUM YAVUZ, gerçekleştirilen seminerler çerçevesinde ‘Yakın Doğu’da Hayat’ ile ilgili açılış konuşmasını da yaparak Öğrenci Dekanlığı'nın işleyişi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca YDÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter TABUR ve Tanıtım Ofisi Müdürü Mahmut ÇELİK’de seminerde Üniversitenin öğrencilerine sunduğu hizmetler ve sağladığı olanaklarla, öğrencilerin her türlü hak ve sorumlulukları hakkında yoğun bilgilendirmede bulundular.

Oryantasyon günleri çerçevesinde gerçekleştirilen kültür turlarında ise tecrübeli rehberler ve deneyimli Öğrenci Dekanlığı ekibi eşliğinde Lefkoşa ve Girne şehirlerine geziler düzenlenerek ülkemiz yeni öğrencilere tanıtıldığı belirtildi.

2016-2017 Akademik yılında YDÜ ailesine yeni katılan öğrenci ve velileri, üniversite ile ilgili ilk izlenimlerini Öğrenci Dekanlığı ile paylaştı. Öğrenciler ve velilerin YDÜ hakkındaki düşünceleri beklentilerinin üzerinde bir kampüsle karşılaştıkları, eğitimin yanında sosyal, kültürel ve sportif yaşamlarını fazlasıyla karşılayan bir kampüs ve çevreyle karşılaştıklarını dile getirerek, Oryantasyon günlerinin buradaki hayatlarını kolaylaştırdığını ve Yakın Doğu Üniversitesi'ni tercih ederek doğru bir tercih yaptıklarını vurguladılar.

Açıklamada son olarak 30 Eylül 2016 cuma günü görkemli bir ‘YDÜ ‘ye Hoşgeldiniz Festivali’ ile Yakın Doğu Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Oryantasyon Programı sona ereceği de belirtildi.