Yakın Doğu Üniversitesi’nde “Ruhum ve Bedenim Çocuk Haklarıma Saygı” Etkinliği Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2016, 11:42
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 10:32
Yakın Doğu Üniversitesi'nde "Ruhum ve Bedenim Çocuk Haklarıma Saygı” Etkinliği Gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, Dünya Çocuk Hakları Gününü kapsamında “Ruhum ve Bedenim Çocuk Haklarıma Saygı” etkinliği gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğüne açıklamalardabulunan YDÜ İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Koordinatörü Öğrt. Görv. Menil ÇELEBİ; "Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır." dedi.

Çocuk Haklarına dair sözleşme, tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesidir diyen ÇELEBİ, 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşme sayesinde artık çocukların hakları yasalarca da tanınıyor. 20 Kasım gününün tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlandığını vurguladı.

YDÜ Hastanesi 101 nolu salonda gerçekleştirlen etkinliğe YDÜ Sosyal Hizmet bölümü I. Ve II. sınıf öğrencileri ile Girne Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü I. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi.

YDÜ İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Koordinatörü Öğrt. Görv. Menil ÇELEBİ moderatörlüğünde günün anlam ve önemini vurgulamak üzere Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Rasiha KANDULU ve Avukat Dilem MORRİS'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

"Çocukların Duygusal, Fiziksel, Sosyal, ve Cinsel Gelişimlerini Olumsuz Etkileyecek Davranışlar"

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Rasiha KANDULU, Çocuk İhmal ve İstismarı, koruma, önleme ve tedavi, nedenleri sonuçları ve medyada çocukların yer alış şekli konularına ek olarak çocukların duygusal, fiziksel, sosyal, ve cinsel gelişimlerini olumsuz etkileyecek davranışlar konusunda bilgiler aktardı.

"Suça İtilmiş Çocukların Maruz Kaldığı Hak İhlalleri"

Avukat Dilem MORRİS ise, Çocuk hakları sözleşmesi ve bu sözleşme kapsamında devletin ülkemizdeki yükümlülüklerini ve yasal boşluklar nedeniyle yaşanan mağduriyetleri örneklerle açıklayarak suça itilmiş çocukların maruz kaldığı hak ihlalleri üzerine konuşma yaptı.

Sosyal Hizmet Bölümü Öğrt. Gör. Barış BAŞEL ise konu kapsamında Radikal sosyal hizmete vurgu yaparak, toplumdaki problemlerin bireysel olmaktan ziyade sosyal düzen kaynaklı olduğunu belirterek vaka örnekleri ile çocuk haklarının önemine değindi.

Haberin Videosu