Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2016-2017 Güz Dönemi Mezuniyet Töreni Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 21 Ocak 2017, 14:43
Son Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2020, 15:41

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2016-2017 güz dönemi mezuniyet töreni yoğun katılımla Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Tören'e Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ, Prof. Dr. Fahrettin SADIKOĞKU ,Doç. Dr. Mustafa KURT, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sümer ŞAHİN, Bölüm Başkanları, Akademisyenler, Aileler, Davetliler ve mezun öğrenciler katıldı.

Mezuniyet töreni başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından müzik dinletisi ve folklor gösterisiyle devam etti.

Prof. Dr. Sümer ŞAHİN; "Mühendislik Ahlakına Riayet Ederek Herşeyden Önce Ailenize Sonra Vatanımıza, Milletimize, Ülkemize Hayırlı Bireyler Olunuz"

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sümer ŞAHİN açılış konuşmasında, "bugün 44. Mezuniyet törenimizin mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli veliler, evlatlarınızı büyük fedakarlıklarla yetiştirdiniz, gözbebeklerinizi beraberce hayata hazırladık. Şimdi hepsini güzel birer meslek sahibi olarak hayata gönderiyoruz. Kıymetli meslektaşlarım, bütün bu eserlerin gerçek mimarı, hakiki mimarı sizlersiniz. Sizler bu gençleri aldınız güzel güzel yoğurdunuz ve hepsini birer meslek sahibi olarak hayata hazırladınız. Çok sevgili öğrenciler, çok sevgili genç mühendisler sizleri bu güne kadar yetiştiren ailenizin, sizleri buralara kadar getiren ülkemizin, milletimizin, devletimizin kıymetini bilin. Hepiniz mühendislik ahlakını öğrendiniz, mühendislik ahlakına riayet ederek herşeyden önce ailenize sonra vatanımıza, milletimize, ülkemize hayırlı birer insan olmaya dikkat ediniz. Hayatta her zaman dürüst olacağınıza eminim, hepinize yüksek başarılar ve Allahtan başarılar dilerim" dedi.

Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ; "İki Bölüm ve Yüze Yakın Öğrenciyle Kurulan Fakültemizin Program Sayısı 22’ye ve Öğrenci Sayısı 3.000‘e Yaklaşmıştır"

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ ise, "önce günün öznesi olan sevgili mezunlar, mezuniyet sevincinizi paylaşmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Yoğun geçen bir eğitim öğretim akabinde bugün diplomalarınızı almaya hak kazandınız, kendinizle ne kadar gurur duysanız, övünseniz yeridir. Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Bugün alacağınız diplomaların geleceğinizin sihirli anahtarı olmasını diliyorum. Mühendislik fakültesi olarak sizleri en iyi şekilde yetiştirmenin ve meslek sahibi yapmanın huzuru içerisindeyiz. Sevgili mezunlar, üniversitemizde ve ülkemizde artık son günlerinizi yaşamaktasınız. Yakında ülkemizden ayrılacaksınız. Üniversitemizde ve ülkemizde geçirmiş olduğunuz acı ve tatlı tecrübeler sizlere ileride hoş hatıralar olarak döneceğine inanıyorum. Hayatınızın en önemli yıllarını üniversitemizde geçirdiniz. Farklı ülkelerden gelenlerle tanış oldunuz. Farklı kültürleri tanıma fırsatı buldunuz. Ömür boyu sürecek dostluklar ve arkadaşlıklar kurdunuz. Üniverside yaşadıklarınızın kişiliklerinizin gelişmesinde çok önemli katkısı olduğuna inanıyorum. Sevgili mezunlar mühendislik fakültemiz adamızda kurulan ilk fakültelerden birisidir. İki bölüm ve yüze yakın öğrenciyle kurulan fakültemiz yıllar içerisinde büyük bir gelişme göstermiş ve bugün itibariyle program sayısı 22’ye ve öğrenci sayısı 3.000‘e yaklaşmıştır. Değerli veliler, emin olabilirsiniz mühendislik fakültesinin güçlü akademik kadrosu çocuklarınıza çok sağlam bir eğitim vermiştir. Onları sizlere ve ülkelerine yararlı bireyler olarak yetiştirdik. Bu imkanı onlara sağladığınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Çocuklarınızın yetişmesinde göstermiş olduğunuz özveri her takdirin üzerindedir, sizleride taktir ediyorum. Bütün gayretimiz çocuklarımıza iyi bir gelecek verebilmektir. Törenimize katılarak bizleri onurlandıran siz saygıdeğer konuklara üniversitemiz adına en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Mezunlarımızın yolu açık olsun"

Daha sonra mezun öğrenciler adına fakülte birincisi Abdulhamit Karet VARAY, Gıda Mühendisliği Bölüm birincisi Özge ÖĞÇÜ konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından mezuniyet hakkı elde eden öğrencilere sırasıyla diplomaları takdim edildi ve ardından geleneksel hale gelen kepler havaya fırlatıldı...

Haberin Videosu