YDÜ Öğrenci Dekanlığı Tarafından Düzenlenen “Kariyer Festivali” Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 12:18
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 10:08

Yakın Doğu Öğrenci Dekanlığı tarafından düzenlenen ve otuzun üzerinde firmanın yer aldığı “Kariyer Festivali”, öğrencilerin yoğun katılımı ile Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin sektörlerle tanışmasını, iş tecrübelerini birinci ağızdan dinleyerek kariyer planlarını yapmalarını ve staj ve iş başvurularında bulunabilmelerini sağlamak amacıyla Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından düzenlenen ve üç gün boyunca devam eden “Kariyer Festivali”nin yoğun katılımla gerçekleştirildiği bildirildi.

Sanattan Ticarete Sektörüne, Marka Yaratmaktan Teknolojiye Çeşitli Konularda Seminerler Verildi

“Kariyer Festivali”nin ilk gününde Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan Bilgin’in “Kendini Farkedebilmek ve Mesleki Başarı Hikayesi” konulu söyleşisi, Yakın Doğu Üniversitesi Bankası Genel Müdürü Selami KAÇAMAK ve İş Bankası KKTC Genel Müdürü Kaan TOKAT’ın “Bankacılık Sektöründe Kariyer” konulu söyleşisi, AB Bilgi Merkezi Sorumlusu Derya TANGÜL’ün “Gençlere Yönelik AB’nin Fırsat ve Olanakları” konulu söyleşisi, Yrd. Doç. Dr. Necla TUCUOĞLU’nun “21. Yüzyılda İnsan Olmak” konulu söyleşisi, Yrd. Doç. Dr. Semai TUZCUOĞLU’nun “Stres ile Başa Çıkmak ve Kişilik” konulu söyleşisi, Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları’nın “Yeni Mezunlara Mülakat ve Mülakat Simülasyonu”, KKTCell Ekibi tarafından gerçekleştirilen “Yakın Doğu’lu Turkcell’liler ile Kariyer Sohbeti” paneli, Dr. Nur TALUY’un “Meslekte Kişisel Marka Yaratmak” söyleşisi, Hazel ORAC’ın “Miss Fitness’in Başarı Basamakları” söyleşisi, Kıbrıslı sanatçı Ahmet EVAN’ın “En Güzel Hikayem” isimli söyleşisi ve Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından gerçekleştirilen “Teknoloji ile İlgili Vaka Çalışması” workshopu ile başladı.

Öğrenciler Firmaları Yakından Tanıma, Staj Ve İş Başvurusunda Bulunma Fırsatı Elde Etti

İkinci ve üçüncü gününde ağırlıklı olarak firma tanıtımlarının ve mülakat görüşmelerinin yapıldığı “Kariyer Festivali”nie katılan öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Fuaye alanında KKTC ve Türkiye’den festivale katılan 30’un üzerindeki firmanın açtıkları standlarda firma yetkilileri ile birebir görüştüler. Kütüphane alanında açılan standlarda iş ve staj için mülakat görüşmelerinin yapıldığı festivalin son günü, Türkiye’nin önde gelen firmalarında Zade Vital’in CEO’su Dr. Mevlüt BÜYÜKHELVACIGİL’in “İş Dünyası Deneyimleri; Zade Vital’in Hikayesi” konusu söyleşisi ile sona erdi.

Doç. Dr. Dudu Özkum YAVUZ: “Öğrencilerimizin ‘İyi Ki Yakın Doğu’lu Olmuşum’ Diyebilmeleri İçin Düzenlediğimiz Festivalimizi Geleneksel Hale Getireceğiz”

Kariyer Festivali’ni düzenleyen Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu Özkum YAVUZ, Kariyer Festivali’ne gösterilen yoğun ilgiden son derece memnun olduklarını ifade etti. “Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı olarak kuruluş günümüzden bu yana, temel gayemiz öğrencilerimizin ‘Ada’daki ailesi’ olmak oldu. Bir aile nasıl birbirine destek olur, önemli kararlarda birbirine fikir verir ve birbirini ileriye taşırsa; biz de Öğrenci Dekanlığı olarak öğrencilerimize bu desteği verme gayesiyle çalışıyoruz. Düzenlediğimiz 1. Kariyer Festivali’nde de amacımız, öğrencilerimizin başarı hikayelerinden beslenerek kendilerini iş hayatına hazırlamaları ve kendi başarı hikayelerini yazabilmeleri için bir temel oluşturmak; öğrencilerimizin eğitim hayatlarında edindiği yetenek ve becerilerin farkına vararak, bilinçli şekilde iş hayatına atılmalarını sağlamak oldu. Öğrencilerimizin yoğun katılımı ve firmaların festivalimize gösterdiği ilgiden çok mutlu olduk. Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Kariyer Festivalimizi gelenekselleştirerek her sene farklı konular ve sektörleri dahil ederek devam ettireceğiz” dedi.