Hurdadan Sanat Eserine…10 Binlerce Parçadan Oluşan Metal Boğa Heykeli Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsünde Sergileniyor.
Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2018, 14:15
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 08:40

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim görevlisi Kyrylo Maksymenko, çeşitli materyallerden topladığı yaklaşık 10 bin hurda parçayla 2 ton ağırlığında metal boğa heykeli yaptı.

Kyrylo Maksymenko’nun Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde bulunan atölyede, topladığı hurda metal malzemelerden yedi aylık bir çalışma sonucu ortaya çıkardığı el yapımı boğa heykeli kampus içerisinde sergilenmeye başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, 2 buçuk metre yüksekliği, 5 metre uzunluğu ve 2 ton ağırlında olan metal boğa yapımında, hurda araçlardan toplanan 10 binden fazla metal malzemeler kullanıldı.

MİG kaynağı uygulanarak parçaların birleştirilmesiyle ortaya çıkan el yapımı sanat eserinde; yaklaşık 5 bin pul, 2 bin dişli çark, 3 bin somun, 500 vida, 200 metre demir tel ile demir ve eski araba parçaları malzeme olarak kullanıldı.

Endüstriyel Sanat Dehası Metal Boğa Sanatseverlerin İlgisini Çekiyor…
Kyrylo Maksymenko’nun gece gündüz metaller üzerinde çalışarak yaptığı boğa, üniversite öğrencilerinin yanı sıra kampuse gelen misafirler ile sanatseverlerin ilgisini çekmeyi başardı.

Yaptığı çalışmayla ilgili olarak öğretim görevlisi Maksymenko, “Yaklaşık yedi ay boyunca atölyemde gece gündüz malzemeler üzerinde neyi nereye nasıl koymalıyım diye çalıştım. İki ton ağırlığındaki bu tasarım hurda araçlardan topladığım on binlerce metal parça ve demirleri doğal hallerinde kullanarak mig kaynağı ve el aletleriyle uyumla birleştirilmesi sonucu ortaya çıktı. Atık metalleri doğal hallerinde kullanarak eser ortaya koymak diğer tekniklerle heykel yapmaya nazaran daha zor. Hurda malzemelerin bir sanatçının elinde sanat eserlerine dönüşmüş olması emek, özveri ve zaman istiyor” dedi.