Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türkiye’deki Tıp Fakülteleri Arasında Öğrenci Değişimi Başlıyor
Eklenme Tarihi: 16 Mart 2016, 14:59
Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 13:59

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği (NEUMSA) ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, bu yıldan başlayarak Türkiye’deki tıp fakülteleriyle Yakın Doğu Üniversitesi arasında staj değişimi yapılmaya başlanacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 11-12 Mart’ta İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen T4PE-O ve LORE Eğitimi’nde Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği’ni temsilen katılan Staj Değişimi Direktörü Gülperi Ateş ile TURKMSIC Ulusal Değişim Sorumlusu (NEO) Ömer Yasir Boz ve Yurtiçi Değişim Koordinatörü Gökçen Gökgöz arasında staj ve işbirliği protokolu imzalandı. İmzalanan protokolle, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek ve 4 hafta sürecek staj programlarının detayları ve koşulları karara bağlandı.

30 Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi, Staj İçin Türkiye’nin Önde Gelen Üniversitelerine Gidecek…
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği ile Türk Tıp Öğrencileri Birliği arasında imzalanan staj ve işbirliği protokolü çerçevesinde, Yakın Doğu Üniversitesi’nde eğitim gören 30 tıp öğrencisi Türkiye’nin birçok üniversitesinin çeşitli anabilim dallarında staj yapabilecekler. Bu üniversiteler arasında Uludağ Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi yer alıyor.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Staj Değişim Programı Öğrencilerin Tıp Bilgilerini Geliştirmelerinin Yanında Farklı Yerlerin Sağlık Yapılarını Deneyimlemeleri Açısından Da Eşsiz Bir Fırsat Olacaktır”

Konuyla ilgili açıklamada bulundan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, başlatılan staj değişim programının öğrencilere çok katkı sağlayacağına değinerek; “bu stajlar tıp becerilerini geliştirilmesi, gidecekleri ilin sağlık yapısı hakkında bilgi sahibi olunması ve yaz tatilini değerlendirip eşsiz bir deneyim yaşanması açısından genç doktor adayları için yararlı olacak bir fırsat. Aynı şekilde Türkiye’nin birçok tıp fakültesinden de genç doktor adayları Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne staj yapmak için gelecek. Bu değişim programı  ile hem üniversitemizin olanaklarından yararlanabilecekler hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni öğrenecekler” dedi.

Haberin Videosu