Prof. Dr. H. Filiz MERİÇLİ

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur, TÜBİTAK Doktora Bursu ile aynı Fakültede Farmakognozi doktora çalışmasını tamamlamıştır(1980).

1985 de İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Yrd. Doç olarak çalışmaya başlamış ve 1987 de Farmakognozi Doçenti, 1995 de de profesör unvanını almıştır.

İstanbul Üniversitesi’nden kendi isteğiyle 2012 de emekli olmuş ve 2012 / 2013 Akademik yılında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde eğitim ve laboratuarların geliştirilmesine destek olmuştur.

2014 den bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde çalışmaktadır. Fitoterapi bölüm başkanı olarak yüksek lisans ve doktora programlarını yürütmektedir.

Araştırma alanları: Tıbbi bitkiler, fitokimya, tamamlayıcı tedaviler (fitoterapi, aromaterapi, apiterapi, homeopati vb).

Almanya’da Berlin – Teknik Üniversitesi Organik Kimya Enstitüsü ile Saarbrücken Saarland Üniversitesi Farmakognozi ve Fitokimya Enstitüsü’nde ( toplam 2.5 yıl) ve ABD’de Georgia Üniversitesi Doğal Ürünler Kimyası Enstitüsünde NATO Araştırma Projesi ve Fulbright bursu ile toplam 2 yıl araştırmalar yapmıştır.

250 den fazla makalesi, 2 kitap ve uluslararası kitaplarda 2 bölüm yazarlığı bulunmaktadır.

Bitkisel sağlık ürünleri( tıbbi çaylar,tıbbi yağlar ve bitkisel ilaçlar ) ile ilgili üniversiteler ve hekim, eczacı meslek örgütleri vb sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği toplantılarda konferanslar vermektedir. İstanbul Eczacı Odası’nda 2002-2006 ve 2008 – 2013 dönemlerinde Denetleme Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Eğitim, sağlık, çevre ve sosyal sorunların çözümü ile ilgili sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmakta, projeler geliştirmekte ve yürütmektedir. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen 2007 de YILIN YÜREKLİ KADINI ÖDÜLÜ’nü almıştır.

Prof. Dr. Ali H. Meriçli ile evli olup bir kız çocuğu annesidir.