Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2016, 11:11
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:26
RA 27 Güney Afrika’da Dikkatleri Toplamaya Devam Ediyor

Yakın Doğu Üniversitesi güneş enerjisi ile çalışan aracı RA27 ile Güney Afrika’da katıldığı “Sasol South Africa Solar Challenge” yarışında üçüncü günü başarıyla geride bıraktı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Güneş Enerjili Yarış arabası takımı yarışın üçüncü gününde sabah 8:00'da Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Bloemfontein şehrinden başlayan yarışta 230 km sonrasında akşam saat 17:30'da Gariep Dam'e ulaştı.

Olumsuz Hava Koşulları Hız Kesmedi...

Yakın Doğu Üniversitesi Takımı, gün boyunca çok güçlü yan rüzgarlar ve son 20km de etkili olan sağanak yağışa rağmen yarışın bitiş çizgisine ulaştı. Takım ayrıca 36 km’lik şehir içi özel etabını da iki defa dönerek toplamda 302 km yol kat etti.

Gerekli bütün bakımları ekip tarafından yapılan araba bir gün sonraki yarış için hazırlıklarını tamamladı.

RA27 İlgi Odağı Oldu

Yakın Doğu Üniversitesi AR-GE ekibinin tamamen güneş enerjisiyle çalışan, 100’den fazla özel üretilmiş parçadan oluşan teknoloji harikası aracı RA27, Güney Afrika’da seyredilen parkurlarda durduğu her yerde üzerine dikkatleri çekiyor. Yerel ve ulusal ekiplerin de dikkatini çeken araca özellikle çocuklar ilgi göstererek anı fotoğrafı çektirdi.

Ahmet ÇAĞMAN: “Yağmura Rağmen Hızımızı Kesmeden Yarışa Devam Ediyoruz”

Yarışta şu ana kadar gösterdikleri performansı değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezi Müdürü Ahmet ÇAĞMAN, yarışın üçüncü gününde yağmurlu hava ve sert rüzgarlara rağmen kontrolümüzü kaybetmeden yarışa devam ederek, bitiş noktasına ulaşmayı başardıklarını söyledi. Ahmet ÇAĞMAN, “Hava şartları bizi zorlasa da ekibimiz aracımızı her türlü koşula karşı dayanıklı hale getirmek için yoğun çaba gösteriyor. Üçüncü günü tamamladığımız yarışta gittiğimiz yerlerde aracımıza büyük ilgi gösterildi. Tabii bu mutluluk ve gurur verici. Güneş enerjisi ile çalışan araçları üretmede sınırların zorlandığı araçların yer aldığı yarışta ilgi görmek onur duymamızı sağladı” ifadelerini kullandı.