Dr. Dilara Filminin Galası 69. Cannes Film Festival’inde Yapıldı
Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 12:59
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 16:21
Dr.Dilara Filminin Galası 69. Cannes Film Festival'inde Yapıldı YDÜ

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Film Yapım Teknikleri (Film Making Department) bölümü projesi olarak hayata geçen Dr. Dilara filmi Cannes'da büyük beğeni topladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'ne konuşan Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Başkanı (yönetmen/yazar) Tamer GARİP; "Öncelikle Dr. Dilara filminin gerçekleşmesinde tüm film ekibi ve bana hiçbir yardımını esirgemeyen başta YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ. GÜNSEL ve YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat GÜNSEL ile tüm Yakın Doğu Üniversitesi ailesine en içten teşekkürlerimi sunarım... Sizler olmasaydınız "Dr. Dilara" filmi olmazdı. Yakın Doğu Üniversitesinin adını ikinci defa Cannes film festivalinde duyurma/tanıtma gururunu yaşamak paha biçilmez." dedi.

Dr.Dilara Filminin Galası 69. Cannes Film Festival'inde Yapıldı YDÜ

Başrollerinde Ruhsan ANKAY (Dr. Dilara BESSANO), Cengiz BOZKURT, Ercan SAYMEN, Buse KIRPALA ve Pembegül BAYRAM'ın oynadığı Dr. Dilara filminin galası Cannes-Palais H sinema salonunda gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi Olarak Gururlu ve Mutluyuz

Tamer GARİP; "Yakın Doğu Üniversitesi Film Yapım Teknikleri Bölümü (Film Making Department) projesi olan Dr. Dilara filmi ile birlikte bölümde okuyan öğrencilerimiz ve tüm İletişim Fakültesi bölümlerinin katkılarıyla bu filmi gerçekleştirdik. Bu filmin yapımında emek veren ve destek olan herkese teşekkür ederim.

"Ada'da ilkleri başaran üniversite denilince nasıl akla Yakın Doğu Üniversitesi geliyorsa, adada uluslar arası standartlarda sinema filmi denilince yine akıllara Yakın Doğu Üniversitesi gelecektir" dedi.

Dr.Dilara Filminin Galası 69. Cannes Film Festival'inde Yapıldı YDÜ

Tamer GARİP Film Yapım Teknikleri Bölümünde (Film Making Department) okuyan öğrencilerin her iki yılda bir film çekmeyi planladıklarını ve üçüncü film projesinin hazırlıklarının başladığını açıklayarak Cannes Film festivalinde yapılan görüşmelerde yabancı film okulları ve şirketlerle ortak filmlerin çekilmesi için görüşmeler de yaptığını ekledi.