PFDA, Matematik Bölümü ve Mühendislik Fakültelerinin Tüm Alanlarında Makale Yayınlama Olanağı Sunuyor

Eklenme Tarihi: 17 Ocak 2022, Pazartesi, 16:38
Son düzenleme: 17 Ocak 2022, Pazartesi, 16:38

Progress in Fractional Differentiation and Applications (PFDA) dergisi, üniversitemizin Matematik Bölümü ve Mühendislik Fakültelerinin tüm alanlarında siz değerli öğretim üyelerimize makale yayınlama olanağı sunmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi ile iş birliği içinde olan ve editörlüğü, üniversitemiz Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evren Hınçal tarafından yürütülen, Progress in Fractional Differentiation and Applications (PFDA) dergisi, kesirli farklılaşma ve potansiyel uygulamaları alanında orijinal ve yüksek kaliteli makaleler yayınlayan uluslararası ve disiplinler arası bir dergidir.

Temel alanında özgün ve nitelikli çalışmaları bilimsel bir yaklaşımla ele almak amacıyla 2014 Ocak tarihinden bu yana yayımlanan Progress in Fractional Differentiation and Applications (PFDA) bilimsel/akademik dergisi, kesirli ve integral denklemleri veya kesirli ayrık kalkülüs ve dinamikleri içeren konularla ilgili incelemeler yaparak; özgün araştırma makaleleri gibi bilimsel çalışmaların yayın kalitesini artırmayı, üniversitemizin tanınırlığına katkıda bulunmayı ve tüm yayınlanan çalışmaların ulusal/uluslararası bilim çevrelerinde itibarını yükseltmeyi hedeflemektedir.

Kesirli diferansiyellerin sinyal analizi, çatallanma, kaos, biyomühendislik, ekonomi, finans, fractal teori, optik kontrol sistemleri, yapay zeka ve belirsizlik içeren diferansiyel denklemler, matematiksel biyoloji ve nanoteknoloji uygulamalarına ilişkin özgün yayımları teşvik eden dergimiz Matematik Bölümü ve Mühendislik Fakültelerinin tüm alanlarında siz değerli öğretim üyelerimize makale yayınlama olanağı sunmaktadır.

Gönderilen tüm makalelerin, intihal ve/veya diğer kaynaklardan kopyalanan metin veya sonuçların özgünlüğü açısından kontrolleri Cross Check veri tabanıyla yapılmaktadır. Güvenilir yayın yapmayı hedef haline getiren dergimiz, Scopus (Q3)’ta taranmakta ve yılda 4 sayı olarak yayınlanmakta olan hakemli bir dergidir. Gerekli görüldüğü taktirde özel sayı(lar) da yayımlayabilen dergimize siz değerli öğretim elemanlarımızın da katkıda bulunması bizleri onurlandıracaktır. Dergimizin web sayfasına aşağıda linki bulunan adresten erişebilirsiniz.