Güneyin Barışçıl Liderleri YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü’nde Staj Yapacaklar
Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2015, 14:13
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 09:02

Avrupa Birliği “Leading by Example” Projesi kapsamında Kıbrıs’taki ticaret odaları ( KTTO ve KEBE ) tarafından yürütülen “İki Toplumlu Staj Programı” çerçevesinde iki Güney Kıbrıslı araştırmacı Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nde staj yapacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamda, Yakın Doğu Enstitüsü ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında konuya ilişkin bir protokol imzalandı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda yapılan imza töreninde Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Baykallı, Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) Müdürü Umut Koldaş, KTTO Yeşil Hat Ticareti ve Proje Geliştirme Uzmanı Çiğdem Aksu, YDE Müdür Yardımcısı Erhan Ayaz, Stajyerler Thekla Constantinou, Petros Taliadoros ve YDE Araştırma Görevlisi Barış Ceylanlı hazır bulundu. Staj programı kapsamında Yakın Doğu Enstitüsü’nde konuk araştırmacı sıfatıyla görev yapacak olan Thekla Constantinou ve Petros Taliadoros Yakın Doğu Enstitüsü tarafından yürütülmekte Ortadoğu kaynaklı insan hareketleri ve bölgesel enerji politikaları konulu projelerde yer alacaklar.

Doç. Dr. Umut Koldaş: Geleceğin Barışçıl Toplum Liderlerinin Yetişmesine Katkı Sağlayacak

İmza töreninde konuyla ilgili bir açıklamada bulunan YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Umut Koldaş “Gelecek hangi tür bir siyasi yapılanma ve idari kurumsallaşma altında şekillenirse şekillensin toplumlar arasındaki ilişkilerin ve iletişimin sağlıklı bir zemin üzerine kurulması elzemdir. Bu sağlıklı zemin de toplumlararası ilişkileri çok boyutlu, önyargılardan arınmış, ortak fayda odaklı, toplumsal değerlere saygılı bir şekilde okuyabilen ve bu okumayı somut gelecek projelerine dönüştürme yeteneklerini geliştirebilen liderler tarafından inşa edilebilir. Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü olarak geleceği barışçıl değerler üzerine inşa edecek genç liderlerin yetişmesine öncülük edecek uluslararası projelerde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Biz Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve aday stajyerlerimizle konuyu değerlendirirken bu staj programının yalnızca bir gazete haberi olarak kalmaması ve somut sonuçlar üreterek iki toplumun günlük yaşamlarında idari yapılarının şeklinden bağımsız olarak gündemlerini meşgul eden konuların doğru ve çok yönlü analizine ve karşılaşmış oldukları sorunların çözümüne yönelik somut projeler üretmek doğrultusunda ön çalışmalarımızı yaptık. Paydaşlarımızda da aynı yaklaşımı ve heyecanı görmekten çok büyük bir mutluluk duyduk” dedi. Üç ay gibi kısa bir sürede adamızın ve toplumlarımızın geleceğini ilgilendiren enerji ve ortadoğu kaynaklı insan hareketleri gibi çok önemli iki sonuç odaklı projenin altyapısını oluşturacak çalışmaları hayata geçirererek bunların sonuçlarını her iki toplumun da kamuoylarıyla ve karar alıcuılarıyla paylaşacaklarının altını çizen Doç. Dr. Koldaş, “Bu süreç içinde birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğumuz Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Baykallı ve Yeşil Hat Ticareti ve Proje Geliştirme Uzmanı Çiğdem Aksu’nun şahsında adamızın sosyo-ekonomik gelişimi yönünde önemli çalışmalara imza atarak işyaşamını yönlendiren örgütlerin başında gelen Kıbrıs Türk Ticaret Odası ‘na teşekkür ediyoruz. Bu programın iki seçkin kurum arasındaki kurumsal işbirliğinin kalıcılaşmasına katkı koyacağına ve gelecekte birlikte hayata geçirelecek projelerin sağlam bir halkasını oluşturacağınainanıyoruz.” dedi.

Kemal Baykallı: Toplumların Yakınlaşması Ve Birlikte Yapılabilecekleri Göstermesi Açısından Çok Önemli

Avrupa Birliği “Leading by Example” Programı kapsamında Kıbrıs’taki her iki ticaret odası tarafından desteklenen bu staj programında Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü ile işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Kıbrıs Türk Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Baykallı, “Kıbrıs’taki her iki Ticaret Odası’nın işbirliği ve AB tarafından desteklenen ‘Leading By Example’ projesinin hedefleri çerçevesinden baktığımızda Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların bu staj programı altındaki birlikteliği, toplumları yakınlaştırmakla kalmayacak, birlikte neler başarabileceğimizi göstermesi açısından da örnek teşkil edecektir. Yakın Doğu Enstitüsü’nün Kıbrıslı Rum stajyerler dostlarımız için çok ideal bir kurum olduğunu şimdiden görebiliyoruz. Gösterdikleri işbirliği için Enstitü Müdürü Dr.Umut Koldaş’a ve bu konuda bizimle çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.” dedi.

Çiğdem Aksu: Yakın Doğu Enstitüsü’ne Yakın İşbirliği ve Profesyonel Yaklaşımları için Teşekkür Ediyoruz

İmza töreniyle ilgili verdiği demeçte Avrupa Birliği “Leading by Example” Programı kapsamında stajyerleri ilgili kurumlara yerleştirirken kendi potansiyellerini en iyi şekilde kullanabilecekleri kurum ve kuruluşları seçmenin çok önemli olduğunu kaydeden Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yeşil Hat Ticareti ve Proje Geliştirme Uzmanı Çiğdem Aksu “Yakın Doğu Enstitüsü’ne gösterdikleri yakın işbirliği ve profesyonel yaklaşımları için çok teşekkür ediyoruz. Proje çerçevesinde seçtiğimiz stajyerler üniversite mezunu ve başarılı gençlerden oluşuyor. Kendilerini gerçekten potansiyellerini kullanabilecekleri ciddi bir çalışma ortamına göndermek bizim için çok önemliydi. Bu açıdan Enstitü’nün konuya yaklaşımı ve üzerinde uzlaşılan iş programını yürütmedeki titizliği için teşekkür ediyoruz.”