Organik Hayvan Yetiştiriciliği ve İnsan Sağlığı Arasındaki Önemi Anlatıldı

Eklenme Tarihi: 12 May 2017, Friday, 11:39
Son düzenleme: 12 May 2017, Friday, 14:25
Organik Hayvan Yetiştiriciliği ve İnsan Sağlığı Arasındaki Önemi Anlatıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek ARSOY, Bursa da Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği tarafından düzenlenen 3. Koyun- Keçi Sağlığı ve Yönetimi Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye’nin her bölgesinden gelen Veteriner Hekimler ve akademisyenlerin katılımı ile 3.Koyun-Keçi Sağlığı ve Yönetimi Kongresi’nde, Doç. Dr. Dilek ARSOY’un, “Ekolojik Koyun Keçi Yetiştiriciliği ve Pazarlama Yöntemi” konulu sunum yaptığı belirtildi.

Ekolojik Olarak Yetişen Hayvanların Ürünleri Hastalıklarda Tedavi Olarak Kullanılıyor…

Doç. Dr. Dilek ARSOY, hazırladığı hayvan refahına uygun ekolojik hayvan yetiştirme yönteminin toprağın ve bitki örtüsünün verimini artırmak ve insan sağlığı açısından doğal, katkısız et ve süt üretmeyi amaçladığını söyledi.

Doç. Dr. ARSOY, ekolojik olarak yetiştirilen oğlak ve kuzu eti ile koyun keçi sütünün içinde bulunan özel maddelerin günümüzde metabolizma sorunlarının çözümünde, kanser hastalarında, bebek ve çocuklarda, bağışıklık sistem bozukluğu olanlarda ek tedavi olarak kullanıldığını belirtti.

EKOet ve EKOsüt Kapısı Aralanıyor…

Hayvansal ürünlerin ekolojik metotlarla üretilmesi, işlenmesi ve bu ürünlerin pazarlanması sistemi, küçük ve orta ölçekli üreticiyi koruyan ve sürdürülebilir olan bir sistem olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Arsoy, küresel ısınmada karbonun negatif bir etki yaratarak doğa dostu olduğunu, etiketleme sistemi ile izlenebilir ve tüketici açısından güven yarattığını ifade etti.

Doç. Dr. Dilek ARSOY, yeni bir tasarımla EKO et ve EKO süt elde edilebileceğinin sinyallerini verdi.