Üniversite Hayatına İlk Adım ve Kültür Şoku

Yakın Doğu Üniversitesi Oryantasyon Programı kapsamında, Öğrenci Dekanlığı tarafından organize edilen ‘Üniversite Hayatına İlk Adım ve Kültür Şoku’ konulu iki ayrı oturumda gerçekleşen söyleşide Yakın Doğu Üniversitesi’ne yeni katılan öğrencilere, üniversite hayatında karşılaşabilecekleri sorunlar ve kültür şoku ile ilgili seminer verildi (29 Eylül 2015).
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’den yapılan açıklamada, İlk oturumda Öğrenci Dekanlığı, öğrencilere Yakın Doğu Üniversitesi’ndeki kampüs yaşamı ve akademik sistem hakkında kısa bilgiler verdi. Konuşmanın büyük bir çoğunluğunda yeni öğrencilerin Yakın Doğu Üniversitesi ile ilgili ilk izlenimleri ve okul ile ilgili sorularını yanıtlayan Dekanlık çalışanları, öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun Oryantasyon Programı kapsamında gerçekleştirilen “karşılama, kayıt işlemleri ve kültür turlarından çok memnun kaldıklarını ve Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünün atmosferinde kendilerini güvende hissettiklerini” söylediğini belirtti.
Üniversite Hayatına İlk Adım ve Kültür Şoku

Öğrencilerin her türlü fikir ve düşüncelerinin dinlenerek, kayıt altına alındığı birinci oturumun hemen ardından ikinci oturuma geçildi. İkinci oturumda, Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı Başkanı, öğretim üyesi Prof. Dr. Gökmen DAĞLI, öğrencilere üniversite hayatlarına ilk adım attıkları bu günlerde karşılaşabilecekleri sorunları ve kültür şokunu anlattı. Konuşma boyunca kendi öğrencilik yıllarından tecrübelerini de paylaşan Prof. Dr. Gökmen DAĞLI, yeni öğrencilerin yoğun olarak hissettikleri duygularda yalnız olmadıklarının altını özellikle çizdi. Prof. Dr. Gökmen DAĞLI konuşmasında üniversite hayatına ilk adımı atan yeni Yakın Doğu Üniversitesi üyelerinin daima akıllarında tutması gereken cümlenin ‘Yalnız değilim, benim gibi bu duyguları yeni gelen arkadaşlarımın hemen hepsi hissediyor ve paylaşıyor’ olduğu sayın Dağlı tarafından vurgulandı.
Üniversite Hayatına İlk Adım ve Kültür Şoku

Oturumun son bölümünde Atatürk Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmalık bölümü öğretim görevlisi, Uzm. Cahit NURİ, yeni öğrencilerin öncelikle ‘ön yargıdan uzak’ olmalarını istedi. Konuşmanın devamında üniversiteye uyum süresince problemler yaşayan öğrencilerin kötü alışkanlıklara yönelmeleri tehlikesinden bahseden Uzm. Cahit NURİ, bu gibi durumlarda öğrencilerin Psikolojik Danışma Merkezine başvurmalarının önemini vurguladı. Söyleşi soru – cevapların ardından sona erdi.

Yeni öğrencilerin yoğun ilgisini çeken Oryantasyon Programı etkinlikleri, 9 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek.