Oryantasyon Günleri

2015-2016 Akademik Yılı Oryantasyon Programı 27 Temmuz – 9 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanmaktadır.
Özgürlükçü, yenilikçi, eleştirel düşünen, sosyal sorumluluk sahibi, etik değerleri önemseyen, çevre bilinci gelişmiş, çok yönlü, özgüvenli, yaratıcı, analiz yeteneği güçlü ve önyargısız bireyler yetiştiren Yakın Doğu Üniversitesi, 2015-2016 öğretim yılında Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih edip, kayıt yaptıran yeni öğrencilerine yönelik Oryantasyon Günleri etkinliği düzenledi.
Bu Oryantasyon Günlerinde, Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Tüm yeni öğrenci ve velilerine hoş geldiniz demek, onlarla sıcak bir ilk temas sağlamak, onlara temel konularda bilgi aktarımında bulunmak, ülkemizi tanıtmak ve öğrencilerin üniversite yaşamına geçiş sürecinde destek olmak amacıyla düzenlenmiştir.
Oryantasyon günleri çerçevesinde temel amaç, Yakın Doğu Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencileri üniversite yaşamıyla tanıştırmayı, öğrencilere, bu yeni yaşamlarına uyum sağlamaları konusunda ipuçları sunmayı, içlerine girdikleri bu yeni ortamı tanıtmayı ve öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamaktır. Oryantasyon günleri içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu hizmetler ve sağladığı olanaklarla, öğrencilerin her türlü hak ve sorumlulukları hakkında da yoğun bilgilendirmeler yapılmaktadır. Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından hazırlanan Oryantasyon Günleri programı ile öğrencilere kampüs ve kampüs olanaklarını tanıtmak ve KKTC’ye uyum sürecinde yeni öğrencilerin desteklenmesi amaçlanmıştır. Oryantasyon Günleri süresince, Yakın Doğu Üniversitesi’nin yeni öğrencileri, kendileri için düzenlenen çeşitli sosyal, sportif, kültürel etkinliklere katılma; fakülteler ve bölümlerle ilgili temel bilgileri edinme; öğretim üyeleri, kampüs çalışanları ve yeni arkadaşlarla tanışıp kaynaşma şansına sahip olacaklardır. 17-18 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan kültür turlarımızda tecrübeli rehberler ile deneyimli öğrenciler eşliğinde ülkemizin değişik şehirlerine geziler düzenlenerek, ülkemiz yeni öğrencilere tanıtılacaktır. Eylül 2015 tarihinde gerçekleşecek olan Seminerler programı çerçevesinde Yakın Doğu Üniversitesi Başkan Yardımcısı Yard. Doç Dr. Murat Tüzünkan, Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur ve Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Dilan Çiftçi ‘Yakın Doğu’da Hayat’ ile ilgili açılış konuşmalarını yapacaklar ve ardından da Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Gökmen Dağlı ve Uzm. Ayhan Çakıcı ‘Üniversite Hayatına İlk Adım ve Kültür Şoku’ konulu seminerler verecekler. Görkemli bir ‘YDÜ ‘ye Hoş Geldin Partisi’ ile Yakın Doğu Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Oryantasyon Programı sona erecektir.