Kalavaç Festivali

Değirmenlik Belediyesinin katkılarıyla düzenlemiş olan Kalavaç köyünde “5. Gıbrıslı Kültür ve Sanat Festivali” düzenlendi. Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı olarak öğrencilerimiz ile bu etkinliğe, 17 Nisan Pazar günü tarihinde destek sağladık.
Festival kapsamında köy meydanında yer alan ve Kıbrıs Türk kültürünü içeren yiyecek, içecek ürünleri ile el sanatlarının sergilendiği ve satıldığı bu etkinliğe katılım oldukça yoğundu. Müzik dinletileri ile halk oyunları gösterilerinin sergilendiği festivalde, Kalavaç köyüne özgü “sesta, sini, sele, sepet, dokuma ve çeşitli el sanatları” üretimi ve satışı için stantlar kuruldu.
Köy meydanında yer alan stantlarda Kıbrıs Türk kültürünü içeren yiyecek, içecek ürünleri ile el sanatları sergilendi. Kıbrıs Kültürü ön planda tutulduğu bu etkinlikte öğrencilerimiz kültürümüzü tanıdı ve festival alanında gönüllerince eğlendi.