Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2016, 13:48
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:57
YDÜ SARAJEVO-2016 Sanat Kolonisindeydi

Bosna Hersek Federasyonu’nun Başkenti Saraybosna’da gerçekleştirilen uluslararası SARAJEVO-2016 Sanat Kolonisine Yakın Doğu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Uğurcan AKYÜZ ve Öğretim Görevlisi Hasan ZEYBEK katıldılar.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; SARAJEVO-2016 Uluslararası Sanat Kolonisine, geçen yıl oldu gibi bu yıl da YDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğurcan AKYÜZ ve yine aynı fakülteden Öğrt. Gör. Hasan ZEYBEK katıldılar. KKTC, Şili, Almanya, Fransa, İngiltere, Ukrayna, Rusya ve İtalya dahil olmak üzere on iki ülkeden toplam yirmi sekiz davetli sanatçının etkinlikte yer aldığı bildirildi.

YDÜ SARAJEVO-2016 Sanat Kolonisindeydi

SARAJEVO-2016 Uluslararası Sanat Kolonisi katılımcılarından Öğrt. Gör. Hasan ZEYBEK “daha önce kişisel bir sergi de açtığım Saraybosna’da böylesi önemli ve büyük bir çalıştaya bir kere daha davet edilmiş ve katılmış olmaktan onur duydum. Geçen yıl kurduğumuz bağlantılarla Nisan ayında Bosna’da misafirleri olmuş, İZDÜŞÜM-S sergisini açmıştık. Önümüzdeki yıl umarım onları biz misafir edebiliriz. Her yıl farklı ülkelerden yeni sanatçılarla tanışmak ve onlarla sanatın ortak paydasında buluşmak oldukça yararlı ve eğitici oluyor. Farklı coğrafya ve kültürlerden gelen katılımcıların Balkanlardaki ortak kültürel mirası sentezleyip resme dönüştürmeleri oldukça başarılıydı. Deneyimlerimizi ve öğrendiklerimizi burada öğrenci ve arkadaşlarımızla paylaşmak bizi yeniden mutlu edecektir” dedi.

Prof. Dr. Uğurcan AKYÜZ ise çalıştaya ilişkin yaptığı açıklamada; “Ulusal ve Uluslararası platformlarda öncülüğünü yaptığımız, gerçekleştirdiğimiz veya katıldığımız etkinlikler ile, üniversitemizin tanınırlık ve siber ortamda görünürlüğüne alansal olarak önemli katkılarda bulunduğumuza inanıyoruz. Dünyanın ilk Sanat Kolonisinin gerçekleştirildiği ülkeye, yine Sanat Kolonisi için ve sanatçı olarak davet edilmek bizi bir kere daha onurlandırmıştır. Bir yıl öncesinden aldığımız davetle SARAJEVO-2016 Uluslararası Sanat Kolonisine katıldık. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Cihad ERGİNAY ve özellikle Kültür Ataşesi Soner ŞAHİN’in yakın ilgilerini gördük. VI. Avrasya Uluslararası Mimarlık, İnşaat ve Sanat Okulları Festivali nedeniyle çalışmalarımı tamamlayıp oradan erken ayrıldım” dedi.