Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2016, 15:48
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:50
YDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Yeni Döneme 9 Dil Programı İle Başlıyor

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kısa Dönemli Eğitim programları çerçevesinde YDÜ Fen Edebiyat Fakültesi, İngilizce Hazırlık Okulu ve Türkçe Hazırlık Okulu’nun eşgüdümünde Yaşam Boyu Eğitim Programları kapsamında 6 dil eğitimi hayata geçirilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YABEM bünyesinde 2016-2017 güz akademik döneminde gerçekleştirilecek olan Arapça, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Rusça, Yabancılar için Türkçe dil eğitimleri 16 Ekim’de Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü’nde başlayacak. Dil eğitim programlarında farklı alfabeli dillerin alfabelerinden başlanarak, dilbilgisi ve dilin temel kuralları, okuma yazma anlama teknikleri öğretilecek. Uluslararası alanda tanınmış ders kitaplarının kullanıldığı ve amaç odaklı yoğun pratiğin yapıldığı derslerde ve program sonunda başarılı olan katılımcılara eğitim sertifikası verilecek.

YDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Yeni Döneme 9 Dil Programı İle Başlıyor

Prof. Dr. Esra KARABACAK: Dilbilgisi Ve Uygulamayı Birlikte Öğreten Dil Eğitimlerini Farklı Seviyelerde Açarak Katılımcılarımıza Sunacağız.

Daha önceki eğitim yıllarımızda olduğu gibi bu akademik yılımızda da Yabancılar İçin Türkçe, İngilizce, Arapça, Yunanca kursları için başlangıç düzeylerinin yanısıra orta ve ileri düzeylerde kurslarla birlikte Almanca, Fransızca, İtalyanca, Farsça, Osmanlı Türkçesi kurslarını da başlangıç seviyesinde açtıklarını belirten Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Esra KARABACAK yaptığı açıklamada. “Kurslarda, farklı alfabeli dillerin alfabelerinden başlayarak dilin temel kuralları, okuma yazma anlama teknikleri öğretilmekte pratik çalışmaların yapıldığı derslerde uluslar arası geçerliliği olan ders kitapları kullanılmaktadır. Ayrıca tüm konular öğretim elemanları tarafından hazırlanan ders notları ile desteklenmektedir. Böylece eğitim programı katılımcıları yalnızca ders kitabını takip etmekle sınırlandırılmayıp, ek eğitim malzemeleri ile öğrendiklerini özümseyip uygulama imkanına sahip olmaktadırlar. Uygulamalarda görsel ve işitsel malzemeler de ayrıca katkıda bulunmaktadır. Kurslar, dillerin yaşam içinde kullanılarak, konuşarak, dinleyerek, anlayarak, yazarak ve okuyarak bir bütün halinde öğrenileceği yaklaşımıyla ve en yeni dil eğitim yöntemleri takip edilerek hayata geçirilmektedir..” dedi.

YDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Yeni Döneme 9 Dil Programı İle Başlıyor

Doç. Dr. Umut KOLDAŞ: YABEM Dil Programları Katılımcıların Dünyayı Farklı Bir Kültür Gözüyle Görme, Anlama, Değerlendirme ve Kendilerini O Dilde İfade Etmelerini Amaçlıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM) Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ dil programları ilgili yaptığı açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile İngilizce Hazırlık Okulu’nun koordinasyonunda gerçekleştirilecek Arapça, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Osmanlıca, Farsça, Rusça, Yunanca ve Ana Dili Türkçe Olmayanlar için Türkçe dil eğitimi programlarının katılımcılara dünyayı farklı bir dilde anlayıp anlamlandırma ve kendilerini o dille ifade edebilme becerisini kazandırmayı amaçladığını vurguladı. Şimdiye kadar bu amaç doğrultusunda gerçekleşmiş oldukları dil eğitimlerinde önemli bir başarı sağlandığının altını çizen Doç. Dr. KOLDAŞ; “Dil eğitiminde tekrar, günlük yaşamda kullanım, dil kurallarına hakimiyet ve süreklilik esastır. Bu nedenle her yıl bu ilkeleri Fakültelerimiz ve Hazırlık Okullarımız ile birlikte yeni pedagojik teknikler ışığında değerlendirip ders yapılarını ve içeriklerini bu ilke ve gereklilikler çerçevesinde yeniden tasarımlayarak katılımcılarımıza sunuyoruz. Bu yıl dil eğitim programlarımıza 9 programla başlıyoruz. Gelen talepler doğrultusunda bir sonraki akademik dönemde bu sayıyı artırmamız mümkün olabiliyor.Dil eğitim programlarında dil eğitimi alacak katılımcılarımız Yakın Doğu Üniversitesi’nin nitelikli öğretim elemanlarının yürüttükleri kısa dönemli eğitim programlarında bu dilleri farklı düzeyde öğrenebilecekler. Katılımcılarımız alacakları sertifikaları profesyonel kariyerlerinde dil donanımlarının bir göstergesi olarak kullanabilecekler. YDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da iletişim, bilişim, mimarlık, idari bilimler bilgisayar kullanımı gibi farklı alanlarda 90’dan fazla eğitim programını 2016-2017 yılının ilk döneminde ülke kurumlarının, halkın, ve öğrencilerin ilgisine sunuyoruz. Kıbrıs’ta yaşam boyu eğitim felsefesinin içselleştirilmesi ve etkin bir şekilde uygulamaya geçirilmesi doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmaların hem Kıbrıs Türk halkı hem de Kıbrıs’ta yaşayan diğer ülke yurttaşlarının yoğun ilgisiyle karşılanmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

15 Ekim 2016 tarihinde başlayacak olan Arapça, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Yabancılar için Türkçe, Rusça, Osmanlıca, dil eğitimlerine ve diğer Yakın Doğu Enstitüsü kısa dönemli eğitim programlarına kayıt ve daha detaylı bilgiye www.neu.edu.tr web sayfasından, [email protected] e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından, 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan ulaşılabilecek.