Varis Tedavileri YDÜ Hastanesi’nde Lazer, Köpük ve Radyofrekans Yöntemleriyle Ameliyatsız Olarak Uygulanıyor
Eklenme Tarihi: 01 Ocak 2017, 16:20
Son Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2020, 11:16

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi çatısı altında hizmet veren Varis Tedavi Merkezi doktorları Prof. Dr. İlhan SANİSOĞLU, Yard. Doç. Dr. Barçın ÖZCEM ve Yard. Doç. Dr. Özlem BALCIOĞLU, Varis Hastalığı, Uygulanmakta Olan Tedaviler ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Kullanılan Son Teknoloji Radyofrekans ve Lazer Tedavi Cihazları ile Köpük Skleroterapisi Tedavisi Hakkında Açıklamalarda Bulundu.

Varis Hastalığı ve Belirtileri
Yüzeysel toplardamarların çeşitli nedenlerle uzayıp, büklümlü ve genişlemiş hale gelmesi varis olarak tanımlanır. Modern toplumlarda yüksek oranda görülen varis, kılcal damarlardan (telenjektaziler), iyileşmeyen yaralara kadar uzanan geniş bir kliniğe sahiptir. Varis hastalarında çok çeşitli belirtiler olmakla birlikte en çok öne çıkanlar; ağrılı, ağır ve yorgun bacaklar, ayak bileklerinde kaşıntı, bacaklarda ve ayak bileklerinde şişlik (ödem), gece krampları, ciltte kalınlaşma, sertleşme ve renk değişiklikleridir.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Bugüne Kadar Bin Civarında Hasta Sağlığına Kavuştu
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, 2013 yılından beri hizmet vermekte olan Varis Tedavi Merkezi, her çeşit teknik donanım ve yüksek teknoloji ile çalışmaktadır. Kurulduğu günden bu yana yaklaşık bin hastaya hizmet verilmiş olup, tüm dünyada sayılı merkezlerde uygulanan tedavi yöntemleriyle hastalar sağlığına kavuşturulmaktadır. Bu tedavi şekilleri ile sadece Kıbrıs’ta yaşamakta olan yerli ve yabancı uyruklu vatandaşlara değil, yurt dışından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Varis Merkezi’ni tercih ederek ülkemize özellikle gelmiş hastalara da sağlık hizmetleri sunulmaktadır.

Yakındoğu Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibi olan Varis Tedavi Merkezi doktorları; Prof. Dr. İlhan SANİSOĞLU, Yard. Doç. Dr. Barçın ÖZCEM ve Yard. Doç. Dr. Özlem BALCIOĞLU, varis tedavisinde ayrıntılı muayene ve gerekli tetkik yapılmadan sadece cilt üzerindeki varislere müdahale etmenin, varislerin kısa zamanda tekrarlamasına ve şikayetlerin devam etmesine neden olduğunu belirtmişlerdir.

Adamızda oldukça sık rastlanan, hem şikayet hem de kozmetik sorunlara sebep olan varis hastalığı ile ilgili Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde tercih edilen ve uygulanan güncel ameliyatsız tedavi teknikleri hakkında bilgiler de veren Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibi, varis ameliyatına, son çare olarak, mecbur kalınan hastalarda başvurulduğuna dikkat çekti.

Kısa Sürede Tedavi ve İyileşme İmkanı Sağlayan Radyofrekans (Rf) Tedavisi
Son yıllarda sıkça kullanılan bu yöntem, Kıbrıs’ta ilk kez Yakındoğu Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanmıştır. Bu yöntem, Radyofrekans dalgalarının yüksek ısı oluşturarak büyük ana toplardamarın ciltte hiçbir kesi yapmadan tedavi edilmesini sağlamaktadır. Bu yüksek teknoloji, klasik ameliyata göre çok önemli avantajlar sağlamaktadır. Tedavi çok kısa sürede gerçekleşmekte, hastanede yatışa gerek kalmadan, hastalar normal aktivitelerine kısa sürede geri dönebilmektedir. Girişimin başarı oranı %100’e yakın olmakta ve yara izi çok az veya hiç kalmamaktadır.

Bu tedavi yöntemini başarıyla uygulamakta olan Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibi, katıldıkları uluslararası kongre ve toplantılarda meslektaşlarına yönelik, tedavi ile ilgili incelikleri ve deneyimlerini anlatan eğitim içerikli sunumlar gerçekleştirmişlerdir.

Köpük (Foam) Skleroterapisi ile Varisler Köpükle Kuruyor
Hem şikayetlere hem de kozmetik sorunlara çare yöntem olan Köpük Skleroterapisi tedavisinde, özel bir cihaz vasıtasıyla köpüklü hale getirilen ilaç, çok ince iğnelerle damar içine uygulanmakta ve uygulama seanslar halinde 20 ile 40 dk. arası sürmektedir. Tekniği bilen, deneyimli ellerde köpük skleroterapisi, hem küçük (kılcal), hem orta, hem de büyük çaplı varislerde kullanılmaktadır. Hastalar işlem sırasında ağrı duymamakta, işlem sonrasında hastanede yatışa gerek duyumadan, günlük aktivitelerine hemen dönebilmektedir.

“Dünyada En İyi Sonuçların Alındığı Lazer Cihazlarından Birine Sahibiz”
Özellikle en zor grup olan kılcal damar varislerinin tedavisinde, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin dünyadaki saygın hastaneler arasında yerini aldığını belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibi, dünyada en iyi sonuçların alındığı lazer cihazlarından birine sahip olduklarını, bu sayede de her tür varis tedavisinin, en son teknolojiler kullanılarak, hastalar açısından da yüksek bir konfor ortamında gerçekleştirildiğini belirtmişlerdir.

Varis Tedavinizi Yaz Gelmeden Yaptırın
Varis tedavisinin yazın çok daha seyrek yapılmasının en önemli sebebi, tedavi sonrası kısa bir süre (1 ile 3 hafta arası) varis çorabı giyilmesidir. Varis çorabı bacakları az da olsa sıkabilmekte ve yazın, bu çorapların giyilmesi rahatsızlık verebilmektedir. Bir diğer sebebi ise, tedavi edilen bölgelerde güneş ışığı ile oluşabilecek komplikasyonları azaltmaktır. Variste tedavi seçeneklerinin çok geniş olduğunu da ifade eden Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibi, tedavi şeklini hastalığın derecesine göre belirlediklerini ve her hasta için özelleştirilmiş en uygun yöntemi uyguladıklarını ifade etmişlerdir.