Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2016, 11:31
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 13:03
YDÜ Güzel Sanatlar Sarajevo’da

Yakın Doğu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin organizasyonunu yaptığı İZDÜŞÜM-S sergisi Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da açıldı!

Sergi açılışında; Bosna Hersek Kültür Bakanı Mirvad Kurić, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Kültür Ataşesi Soner ŞAHİN, Sarajevo Academy of Fine Arts Dekanı Marina FİNCİ, Dekan Yardımcısı Nusret PASİC, Sarajevo Museum of Contemporary Art müdürü Enver HADZİOMERSPAHİC ve Olimpijski Muzej müdürü Edin NUMANKADİC başta olmak üzere çok sayıda yönetici, sanatsever ve sanatçı yer aldı. Katılımcı sanatçıları temsilen ise açılışa; Uğurcan AKYÜZ, Mustafa HASTÜRK ve Hasan ZEYBEK katıldılar.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Galerija Preporod’da açılan İZDÜŞÜM-S sergisi; YDÜ GSTF’nin 2015-2016 Akademik yılında gerçekleştirmekte olduğu, BEŞ BAŞKENT BEŞ SERGİ projesi kapsamında (Türkiye-Ankara, Azerbaycan-Bakü, Bosna Hersek-Saraybosna, Estonya-Tallin, KKTC-Lefkoşa) yer alan ve sonuncusu fakültenin kuruluşunun onuncu yılında Lefkoşa’da açılacak sergi dizilerinden üçüncüsü olma özelliğini taşımaktadır.

YDÜ, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin organizasyonunda; projenin ilk sergisi Ankara’da “İZDÜŞÜM-A” adıyla Galeri Çankaya’da 16-30 Ekim 2015 tarihleri arasında; projenin ikinci sergisi ise 18-23 OCAK 2016 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de “İZDÜŞÜM-B” adıyla Artvilla Galerisinde gerçekleştirilmişti.

YDÜ Güzel Sanatlar Sarajevo’da

Prof. Dr. Uğurcan AKYÜZ; “sergimizin başarısı yanı sıra; bu tür uluslararası etkinliklerin Yakın Doğu Üniversitesinin tanınırlığına katkı sağladığını bir kere daha gördük. Sanatçılar, akademisyenler ve özellikle de Kültür Bakanı ile yaptığımız görüşmelerin kısa sürede ışıldayacağına inanıyoruz. Davetimiz üzerine Bakan Mirvad Kurić; Sanat Akademisi Dekanı Marina FİNCİ ve Çağdaş Sanat Müzesi müdürü Enver HADZİOMERSPAHİC ve Galerija Preporod Müdürü Mirsada Balzić ile birlikte YDÜ 2.Resim Çalıştayı kapanış sergisine katılacağını belirtti. Sanata destekleri nedeniyle; özellikle Üniversitemiz yönetimine bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.

Sergi sorumlusu Öğrt. Gör. Hasan Zeybek ise sergiye ilişkin yaptığı açıklamada; “Yurtdışında organize ettiğimiz sergilere bir yenisini daha ekledik... Diğerlerinde olduğu gibi bu sergide de, başkentler arasında bir sanatsal köprü, kültürel bağ ve sanatçıların işleri ile içsel bir izdüşüm oluşturmaya çalıştık.

“İZDÜŞÜM-S” sergisine; YDÜ’den akademisyenler, mezun veya halen öğrenimlerine devam eden öğrenciler ile akademi dışında resim çalışmalarını yürüten onsekiz sanatçı katıldı. Sergide; farklı teknikler ile yapılmış toplam 27 çalışma yer aldı. Sergimizin gerçekleşmesi sürecinde başta Yakın Doğu Üniversitesi, Galerija Preporod, Değirmenlik Belediyesi ve katılımcı sanatçılar olmak üzere bizleri destekleyen herkese teşekkür ederim” dedi.