YDÜ BESYO Öğrencileri, Lösemili Çocuklar ile Birlikte Piste İndiler
Eklenme Tarihi: 17 Kasım 2015, 10:04
Son Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 16:41

YDÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencileri, Vahap Demirel, Ekrem Kurnaz, Ufuk Kanan, İzzet Çilingiroğlu tarafından, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına “Engelleri Aşıyoruz" projesi kapsamında tedavi gören çocuklar ile birlikte atletizm pistine indiler.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Sorumlu Öğrt.Üy. Prof.Dr. Şahin Ahmedov, BESYO 4. Sınıf Güz dönemi ders müfredatı programında Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleşen proje öğretmen aday öğrencilerinin gönüllü olarak katıldıkları bir etkinlik oldu. YDÜ BESYO öğrencileri söz konusu dersi çerçevesinde “Engelleri Aşıyoruz” projenin gerçekleşmesi için Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ile temasa geçtiler. Vakıftan tedavi için destek alan çocukları tespit ettikten sonar BESYO öğrencileri bu çocuklara farklı bir heyecan ortamı yaşatmak amacıyla gerçek ortamda atletizm pistinde spor yaptırmayı planladılar. Bu amaçla çocukların hastane kontrollerinin olmadığı bir günü belirleyerek KKTC Atletizm Federasyonu desteğiyle saha izinleri ve gerekli malzeme, materyaller alındıktan sonra YDÜ Ulaşım biriminin katkılarıyla çocuklar toplanarak Atatürk stadyumuna getirildi.Stadyumda bulunan süre içinde çocukların atletizmin branşları tanıtıldı ve sonrasında oyun niteliğinde "durarak sıçrama, sprint koşu, bayrak yarışı ve top fırlatma" yarışmaları düzenlendi. Yarışmalar sonunda gereken ölçme ve değerlendirme uygulandıktan sonra çocuklara madalyaları verildi.