Yakın Doğu Üniversitesi’nin Tarihi Zaferi… Olympiacos 53-55 Yakın Doğu Üniversitesi
Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2016, 08:50
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 13:59

FIBA Kadınlar EuroCup’ta ülkemizi temsil eden Yakın Doğu Üniversitesi, D grubunda Yunanistan’ın Olimpiakos takımı ile çıktığı ilk maçı 55-53 kazanarak tarihi bir zafer elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi Avrupa sahnesinde ilk galibiyetini almış oldu.

Heyecan Çok Yüksekti

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Atina’da bulunan Makis Lioukas Belediye Spor Salonu’nda oynanan müsabaka heyecanlı anlara sahne oldu. İlk periyoda maçın ev sahibi Olympiacos çok iyi başlayarak ilk beş dakikada 6-0 öne geçti. Yakın Doğu Üniversitesi’nden Olcay ÇAKIR’ın skorer oyunu ile toparlanan temsilcimiz, seri yakalayarak 7-6 öne geçti. İki takımın da çok fazla top kaybı yaptığı periyot Olympiacos’un üstünlüğü ile 12-10 tamamlandı.

İkinci periyotta Yakın Doğu Üniversitesi istediği performansı ortaya koyamayarak, çok fazla hata yaptı. Bu hatalara karşılık, Olympiacos sayılar bulmaya devam ederek periyot ortalarında farkı 6 sayıya kadar çıkardı. İyi bir toparlanma gösteren Yakın Doğu Üniversitesi arka arkaya elde ettiği basketlerle öne geçti. Karşılıklı basketlerin devam ettiği ilk devre 30-30 eşitlik ile tamamlandı.Üçünü periyotta 8 sayı atabilen Yakın Doğu Üniversitesi, 11 sayı yiyerek oyunda kalmayı başardı. Periyodu Olympiacos 41-38’lik skorla önde bitirdi.

5 Saniye Kala Öne Geçtik

Maçın son periyodu ise adeta nefesleri kesti. Olympiacos’un üstünlüğü ile başlayan son periyotta çekişme ve savunmaların egemenliği sürdü. Olympiacos’un seyirci desteği ile maçı koparma çabasına karşın, Yakın Doğu Üniversitesi oyuncuları çok güzel bir direnç ortaya koydu. Son üç dakikaya Olympiacos bir sayı üstünlükle 52-51’lik skorla girdi. Son dakikaya girilirken maçta 53-53’lük skorla bir kez daha beraberlik oluştu. Son hücumun Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaldığı maçta 5 saniye kala Yakın Doğu Üniversitesi’nden Quanitra HOLLINGSWORTH serbest atışları kaçırmayarak skorun 55-53 öne geçmesini sağladı. Başarısız hücumla son topu değerlendiremeyen Olympiacos’a karşı Yakın Doğu Üniversitesi tarihi bir zafer kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde, Quanitra HOLLINGSWORTH 18 sayı, 11 ribaunt, 3 asist, Olcay ÇAKIR, 7 sayı, 1 ribaunt, 2 asist, Angelica ROBINSON 6 sayı, 8 ribaunt, 1 asist, Elin ELDEBRINK 6 sayı, 3 ribaunt, 3 asist, Bahar ÇAĞLAR 4 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, Anna VAJDA 7 sayı, 4 ribaunt ile takımlarının öne çıkan isimleri oldular.

Olimpiakos’ta Evanthia MALTSI 19 sayı, 3 ribaunt, 4 asist, Lykendra JOHNSON 17 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Olga CHATZINIKOLAOU 5 sayı, 2 ribaunt, 56 asist, Lynetta KIZER 4 sayı, 3 ribaunt, Styliani KALTSIDOU 4 sayı, 2 ribaunt ile oynadı.

Zafer KALAYCIOĞLU: “Yakın Doğu Üniversitesi'ne Borcumuz Var”

EuroCup ilk grup maçında zorlu rakip Olympiacos karşısında 55-53'lük zaferi sonrasında açıklama yapanYakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı başantrenörü Zafer ALAYCIOĞLU, "Kendimi, Yakın Doğu Üniversitesi'ne karşı çok borçlu hissediyorum, bu borcu Avrupa Kupaları'nda ödemek istiyoruz" şeklinde konuştu. Eurocup’taki hedeflerinin başarı olduğuna vurgu yapan başantrenör KALAYCIOĞLU, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Atina deplasmanına tam kadro gelen Yakın Doğu Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Bilyoner Kadınlar Basketbol Ligi'nin ikinci haftasında 30 Ekim'de Hatay karşısında olacaklarını hatırlatan KALAYCIOĞLU sözlerini "Essen CARSON, Hatay maçına dahil olacak inşallah buradaki başarıyı orada da göstereceğiz" ifadeleriyle tamamladı.