Yakın Doğu Üniversitesi’nin Kadınlar Türkiye Kupası Mücadelesi Başlıyor
Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2017, 16:00
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 09:57

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, 1-4 Mart tarihleri arasında İzmir’de organize edilen Kadınlar Türkiye Kupası mücadelesine başlıyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2016-2017 sezonu ilk devresini ilk 8 sıra içinde tamamlayan takımların katıldığı Kadınlar Türkiye Kupasında Yakın Doğu Üniversitesi, kupanın ilk maçında Galatasaray ile mücadele edecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, iki takımında finale kalmak ve kupayı almak için mücadele edeceği maç, 1 Mart 2017 Çarşamba günü, saat 19:45’de Bornova Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak.

Karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Ligin Güçlü Takımları Kupada Yarışacak...

Türkiye Kupasında, Yakın Doğu Üniversitesi, Bellona AGÜ, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Yakın Doğu Üniversitesi takımları bulunuyor.

Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmeleri ve maç saatleri:

1 Mart ( Çeyrek Final)

• 13:00 Mersin BŞB. – Bellona AGÜ
  • 15:15 Hatay BŞB. – Fenerbahçe
  • 17:30 İstanbul Üniversitesi- Beşiktaş
  • 19:45 Galatasaray – Yakın Doğu Üniversitesi

2 Mart (Yarı final)

• 18:00 Mersin-Bellona AGÜ galibi - Hatay-Fenerbahçe Galibi
  • 20:30 Yakın Doğu- Galatasaray galibi - İstanbul Ünv- Beşiktaş Galibi

Kupa Maçı 4 Martta

Türkiye kupasında finale kalan takımların kupayı almak için mücadele edeceği maç ise, 4 Mart 2017 Cumartesi günü saat 15:30’da oynanacak. Maçı kazanan takım Türkiye Kupasının sahibi olacak.

Zafer KALAYCIOĞLU: “Kazanması Zor Kupa İçin Mücadele Edeceğiz...”

Yakın Doğu Üniversitesi Baş Antrenörü Zafer KALAYCIOĞLU, Türkiye kupasının kazanılması en zor kupa olarak nitelendirerek kupayı kazanmak için adım adım ilerleyeceklerini söyledi. Baş Antrenör KALAYCIOĞLU, Türkiye kupasını kazanmak için üç maçı da kazanmanız gerekiyor. Dolaysıyla kazanması en zor kupalardan bir tanesi. Ligin ilk yarısında ilk 8’e giren takımların yer aldığı bir kupa ve bu takımlar kendi güçlerini ligde göstermiş takımlar. Kupada ligde yaptığı savunma ile ilk dört takım arasına girmeyi başaran Galatasaray ile eşleştik. Oyuncularım zor bir mücadele içerisinde olacağımızı biliyorlar. Biz adım adım ilerleyeceğiz. Öncelikli hedefimiz Galatasaray’ı yenerek bir sonraki maça kalmak. İzmir’e iki gün önceden geldik hazırlıklarımızı dikkatli ve ciddi bir şekilde sürdüreceğiz. Heyecanlıyız, inşallah üç maçı da kazanıp kupayı alırız”.

Bahar ÇAĞLAR: “Kupayı Kazanıp, Kuzey Kıbrıs Halkına Armağan Etmek İstiyoruz”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Bahar ÇAĞLAR, Türkiye Kupası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Yakın Doğu Üniversitesi olarak turnuvada hedeflerinin finale çıkarak Kuzey Kıbrıs halkına Türkiye Kupası'nı armağan etmek olduğunu söyledi.

Takım Kaptanı ÇAĞLAR, “Öncelikle bir İzmirli olarak Türkiye Kupası'nın bu şehirde gerçekleşecek olmasından dolayı mutlu ve heyecanlıyım. İzmir ve çevre halkının maçlara büyük ilgi göstereceğine inanıyorum. Çeyrek final rakibimiz Galatasaray ile heyecanlı ve seyir zevki yüksek bir maç yapacağını düşünüyorum. Galatasaray’ın ne kadar tehlikeli ve önemli bir takım olduğunun farkındayız. Hatanın telafisi olmadığı bu maçlarda odak noktamızı en yüksek seviyede tutmalıyız. Final ve kupa hedefimizi gerçekleştirmek için her maça tek tek odaklanıp iyi hazırlanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Takım olarak iyi bir hava yakalamış durumdayız ve bunu sahaya yansıtmak için herkes özverili bir şekilde çalışıyor. Kupayı Kuzey Kıbrıs Halkına armağan etmek istiyoruz” dedi.