Yakın Doğu Üniversitesi Avrupa’nın En Büyük Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi Kabul Edilen ECCMID 2016 Kongresi’nde 2 Araştırma ile Temsil Edilecek
Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2016, 12:04
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:17

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 9- 12 Nisan 2016 tarihleri arasında Amsterdam’da altıncısı gerçekleştirilecek olan European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases’’ (ECCMID 2016) Kongresi’nde Yakın Doğu Üniversitesi iki araştırma ile temsil edilecek.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Dr. Ayşe Arıkan, Doç. Dr. Kaya Süer, Doç. Dr. Murat Sayan, Prof. Dr. Sinem Akçalı ve Dr. Meryem Güvenir tarafından yürütülen ‘Naturally developing Hepatitis B virus (HBV) pol gene mutation in Northern Cyprus’ ve Prof. Dr. Barış Otlu, Dr. Meryem Güvenir, Prof. Dr. Nedim Çakır, Dr. Emine Tunç, Doç. Dr. Kaya Süer tarafından yürütülen ‘High genetic diversity among Stenotrophomonas maltophilia isolates from single hospital genotyping profile change during subcultures’ başlıklı projeler ECCMID 2016’da bildiri olarak sunulmak üzere kabul edilmiştir.

Bu yıl, 112 ülkeden yaklaşık 10 000’den fazla katılımcının olacağı ve 3000’den fazla bildirinin sunulacağı ECCMID Kongresi, Mikrobiyoloji alanındaki en kapsamlı uluslararası kongre olarak kabul edilmektedir.