YDÜ 34. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi – 7. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi’nde Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2016, 13:33
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 11:47
YDÜ 34. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi - 7. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi’nde Temsil Edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Girne’de gerçekleştirilen “34. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi - 7. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi”nde temsil edildi. YDÜ'nün tüm bilimsel ve sosyal olanaklarının gururla sunulduğu kongreye, Türkiye’nin önde gelen Çocuk Cerrahları, Çocuk Ürologları ve yurt dışından alanında otorite olan öğretim üyeleri katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Kongrenin açılışındaki “Doğu Akdeniz`in Anahtarı Kıbrıs” konuşmasında Prof. Dr. Ali Efdal ÖZKUL, Kıbrıs adasının tarihinde ilk çağlardan başlayarak günümüze kadar meydana gelen gelişmeleri görsel materyaller eşliğinde sundu. Kıbrıs adasının özel konumunun Doğu Akdeniz için oldukça önemli olduğunu ve bu coğrafyaya egemen olmak isteyen uygarlıkların veya devletlerin tarih boyunca yollarının adadan geçtiğini çeşitli haritalar eşliğinde gösterdi. ÖZKUL, Kıbrıs adasındaki sosyal hayat ile ilgili çeşitli dönemlere ilişkin örnekler de verdi ve ilkçağlardan itibaren ada tarihindeki ilkleri de vererek adanın kültürel tarihinin de ne kadar zengin olduğuna değindi. Kıbrıs’a hakim olan devletlerden günümüze kadar ulaşmayı başaran kültürel mirasın adanın tarihini canlandırdığından bahsetti.

Çocuk Cerrahisinde Kullanılan Üç Boyutlu Yazıcı Dikkatleri Üzerine Çekti

Kongre bilimsel programı çerçevesinde, “NEU3D Laboratories“ kurucu üyeleri Dr. Emil MAMMADOV ve Mak. Müh. Ersin AYTAÇ “Üç boyutlu yazıcıların Çocuk Cerrahisinde kullanımı” panelinde davetli konuşmacı olarak yer aldılar.

Ersin AYTAÇ, yaptığı konuşmada üç boyutlu yazıcıların tarihçesini, çalışma prensiplerini ve halihazırda var olan üretim teknolojilerini anlattı. Üretim sürecini tamamen faklı noktaya taşıyan bu teknolojinin hayatımıza nasıl hızla girdiği ve ilerlediğinden de bahsetti.

Dr. Emil MAMMADOV ise konuşmasında, sağlık alanında üç boyutlu yazıcı teknolojisinin geldiği noktayı anlattı ve üniversitemizde yapılan çalışmalardan örnek gösterdi. Aynı zamanda doku ve organ mühendisliği alanında yapılan çalışmalardan da bahseden Emil MAMMADOV, üç boyutlu yazıcıların geleneksel yöntemleri tamamen değiştireceğini de vurguladı.

Üç Boyutlu Baskı Canlı Olarak Sunuldu

Kongre merkezinde kurulan tanıtım standında “NEU3D Laboratories” ekibi, üniversite bünyesinde yapılan çalışmalardan örnekler sergiledi ve üç boyutlu baskı yöntemi canlı olarak gösterildi. Büyük ilgi ile izlenen bu panelde, Çocuk Cerrahisi camiasının önde gelen öğretim üyeleri konuşmacıları tebrik ederek bu konuda ileride yapacakları çalışmalar için Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği’nden destek istedi.

KKTC, Türkiye ve yakın coğrafyanın “üç boyutlu yazıcı teknolojisi-sağlık” entegrasyonunun öncülerinden biri olan “NEU3D Laboratories” üyeleri bu yenilikçi teknolojiyi gerek ülkemiz gerek de yurt dışında tanıtmaya devam edeceğini dile getirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze MOCAN kongre kapanışında ve sosyal program çerçevesinde yaptığı konuşmalarda YDÜ Tıp Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Prof. Dr. Gamze MOCAN, Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği ve Türkiye Çocuk Ürolojisi Derneği yöneticileri ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı da olan University of Cyprus Tıp Fakültesi Dekanı ile yaptığı temaslar neticesinde YDÜ Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi etkinliklerine işbirliği konusunda ortak mutabakatında sağlandığı belirtildi

Kongre sırasında, Yakın Doğu Üniversitesi “Günsel Model 1“ elektrikli otomobil'de tanıtıldı. Özellikle yeni nesil elektrikli otomobil katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.