Yakın Doğu Üniversitesi Edirne’de 13. Uluslararası Ekoloji Ve Çevre Kongresi’nde Temsil Edildi.
Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2017, 14:51
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 13:20

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Çevre Eğitimi ve Yönetimi Öğretim Üyesi ve Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazım Kaşot’un da organizasyon komitesinde yer aldığı, Trakya Üniversitesi ve Türkiye Biyologlar Derneği İzmir Şubesi işbirliğinde Balkan Yerleşkesi’nde gerçekleşen 13. Uluslararası Ekoloji ve Çevre Kongresi’nde çevre konuları hakkında Almanya,Bulgaristan,Türkiye ve KKTC başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden 500 civarında bilim insanının katılımı ile gerçekleştirildi.

13. Uluslararası Ekoloji Ve Çevre Kongresi’nde, Yakın Doğu Üniversitesi KKTC’yi Başarıyla Temsil Etti
Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa, Cyprus (Near East University,Nicosia,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Çevre Eğitimi ve Yönetimi Öğretim Üyesi ve Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazım Kaşot’un da organizasyon komitesinde yer aldığı kongrede sunumlarıyla KKTC’ve Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’ni başarıyla temsil ettiği belirtildi.

Kongrede Uzm. Asuman Kuyucu ile ortak “Kuzey Kıbrıs Avifaunasını Olumsuz Etkileyen Çevresel Etkenler”, Uzm. Mert Beşiktaş ile ortak “Wildlife Rehabilitation Activities in North Cyprus” ve Uzm. Türkay Öyken ile ortak “Kuzey Kıbrıs’ın Önemli Biyoçeşitlilik Bölgeleri” başlıklı çalışmalar Yrd. Doç. Dr. Nazım Kaşot tarafından başarıyla sunuldu.

Kaşot, “Kuzey Kıbrıs Avifaunasını Olumsuz Etkileyen Çevresel Etkenler” sunumunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kuşları etkileyen sorunları, araştırmacıların arazi çalışmalarından elde ettiği bulguları kapsamlı bir şekilde listelendiğini belirtti. Çalışmada ayrıca çevre bilinci eksikliğine vurgu yapılarak çevre eğitiminin önemi de kongrede masaya yatırıldı.

“Wildlife Rehabilitation Activities in North Cyprus” adlı çalışmada ise Yrd. Doç. Dr. Nazım Kaşot, Yakın Doğu Üniversitesi ile işbirliği protokolü bulunan Taşkent Doğa Parkı Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi’ne ulaştırılan bakıma muhtaç ve yaralı hayvanlar ve bunlara uygulanan tedavi süreçleri, hayvanların merkeze geliş sebepleri ve en çok hangi hayvanların geldiği nedenleriyle birlikte araştırma sonuçlarının kongrede sunulduğunu söyledi.

Kaşot ayrıca, “Kuzey Kıbrıs’ın Önemli Biyoçeşitlilik Bölgeleri” başlıklı çalışmada ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki önemli biyolojik çeşitlilik bölgelerinin neden önem arz ettiği ve bu bölgelerde alınması gereken ivedi tedbirlerin gerekçeleriyle açıklığa kavuşturulmaya çalışıldığını vurguladı.