Yakın Doğu Üniversitesi Fransızların Başını Döndürdü… Yakın Doğu Üniversitesi: 81 – BLMA: 61
Eklenme Tarihi: 20 Aralık 2017, 19:59
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 09:42

FIBA Euroleauge dokuzuncu maçında evinde Fransa’nın BLMA takımını konuk eden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı maçı 20 sayı farkla 81-61 kazandı. Yakın Doğu Üniversitesi bu galibiyetle mücadele ettiği B grubunda puanını 17’ye çıkararak liderliğini devam ettirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynanan maçta periyotlar 16-14, 42-24, 59-44 ve 81-61 Yakın Doğu Üniversitesinin üstünlüğü ile tamamlandı. Maça Courtney Vandersloot, Kayla McBride, Sandrine Gruda, Jantel Lavender ve Elin Eldebrink beşiyle başlayan Yakın Doğu Üniversitesi rakibine karşı ribauntlarda 52- 37 asistte ise 30-15 üstünlük sağladı. Yakın Doğu Üniversitesinde Sandrine Gruda 22 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

İlk hücum şansını alan Yakın Doğu Üniversitesi maça Kayla McBride’ın basketiyle ile 2-0 başladı. BLMA ilk skorunu 8.34’de buldu(3-2). Oyunda topu döndüren ve top paylaşımını domine eden Yakın Doğu Üniversitesi Jantel Lavender ve Sandrine Gruda ile ilk beş dakikada 9-6’lık skor kaydetti. Pota altında rakibinin baskısı karşısında Yakın Doğu Üniversitesi periyotta 4.44 geçilirken skoru 11-6’ya çekti. Oyunda etkili olan ve geniş rotasyonunu kullanan Yakın Doğu Üniversitesi ilk periyodu 16-14 üstün bitirdi.

İkinci periyoda konuk takım BLMA’nın 16-16 skoru eşitlemesiyle başlandı ancak Yakın Doğu Üniversitesi Elin Eldebrink’in isabetli üç sayılık basketiyle 19-16 öne geçti. Maçta tempoyu artıran ve hızlı hücumlar yapan Yakın Doğu Üniversitesi Elin Eldebrink ile 7.32 geçirilirken skoru 22-18 yaptı.  Sandrine Gruda ile skor bulan Yakın Doğu Üniversitesi rakibi ile farkı 6 sayıya çıkararak skoru 26-20’ye çekti(06.01).  Periyotta son dört dakika geride kalırken Kayla McBride’ın dış şuttan bulduğu üç sayılık isabetli basketi ve Sandrine Gruda’nın serbest atıştan gelen basketi ile fark 10 sayıya çıktı ve Yakın Doğu Üniversitesi skoru 35-22 yaptı. Periyotta 1.37’ye girilirken Yakın Doğu Üniversitesi farkı 16 sayıya çıkararak rakibinin potasına 40 sayı bıraktı ve savunmasını sertleştirdiği maçın ilk yarısını 42-24 önde tamamladı. Periyot sonunda Yakın Doğu Üniversitesinde Sandrine Gruda 13 sayı, Jantel Lavender 7 ribaunt, Courtney Vandersloot ise 5 asist ile ilk yarını istatistik liderleri oldular. Ayrıca, Yakın Doğu Üniversitesi 32-16 ribaunt üstünlüğü elde etti.

Yakın Doğu Üniversitesinde Courtney Vandersloot’un hücumu ile başlayan üçüncü periyotta Kayla McBride sayı bularak skoru 44-24 yaptı. Rakibi ile farkı açmaya devam eden Yakın Doğu Üniversitesi periyotta ilk iki dakika geride kalırken 51-30 skor kaydetti. Konuk ekip BLMA tam saha baskı uygulayarak rakibi ile farkı kapatmaya çalışarak skoru 52-40’a getirerek Yakın Doğu Üniversitesine molayı aldırdı (4.31). Mola dönüşü iki takımda iki dakika boyunca isabetsiz atışlarla sayı bulamadı. Periyotta son iki dakikaya 52-42 girildi. Jantel Lavender, Ann Wauters ve Courtney Vandersloot ile sayı bulan Yakın Doğu Üniversitesi son periyoda 59-44 üstün girdi.

Final periyodunda savunmasını sertleştirerek başlayan Yakın Doğu Üniversitesi Courtney Vandersloot ile ilk sayıyı buldu ve ilk iki dakikada Jantel Lavender Bahar Çağlar ile skoru 63-44’e çıkardı. Oyunda etkili olmaya başlayan BLMA periyotta 7.34 geçilirken farkı 13 sayıya indirdi ve skoru 63-50’ye getirdi. Maçta üstünlüğünü koruyan Yakın Doğu Üniversitesi 5.55’de skoru 67-52 yaptı. Oyun kontrolünü eline alan Yakın Doğu Üniversitesi son dört dakikaya girilirken 71-55’lik skorla maçta üstünlüğünü sürdürdü. Yakın Doğu Üniversitesi evindeki maçı 20 sayı farkla 81-61 kazandı.

Öne Çıkanlar…

Yakın Doğu Üniversitesinde; Sandrine Gruda 22 sayı, 8 ribaunt, Kayla McBride 19 sayı,      7 ribaunt 4 asist, Courtney Vandersloot 11 sayı, 7 ribaunt, 9 asist, Jantel Lavender 10 sayı, 11 ribaunt, 6 asist, Ann Wauters 8 sayı, 5 ribaunt, Elin Eldebrink 3 sayı 7 ribaunt, 6 asist, Cansu Köksal 4 sayı ile takımlarının öne çıkan isimleri oldular.

BLMA’da; Giorgia Sottana 17 sayı, 3 ribaunt, 5 asist, Courtney Hurt 13 sayı, 5 ribaunt,  Rommy Bar 11 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, Assitan Kone 9 sayı, 5 ribaunt ile oynadı.

Emre Vatansever: “Gerekli Mücadeleyi Vererek Yolumuza Devam Edeceğiz…”

Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi yardımcı antrenörü Emre Vatansever, iyi bir maç çıkardıklarını söyledi. Antrenmanlarda yaptıklarını sahada uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Emre Vatansever, “Konsantrasyonda biraz sorunumuz var gibi gözüküyordu ancak gereken mücadeleyi verdik. Buradan gerekli deneyimlerimizi alıp yolumuza devam edeceğiz. Koçumuz Zafer Kalaycıoğlu’na bize duyduğu güvenden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.