Yakın Doğu Üniversitesi YAŞAM Boyu eğitim Merkezi’nden Mühendislik Alanında 19 Kısa Dönemli Eğitim ve Sertifika Programı
Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 13:38
Son Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2020, 16:25

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM) ve Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi işbirliği ile 2017 – 2018 Akademik yılında mühendislere ve geleceğin mühendis adaylarına yönelik olarak 19 kısa dönemli eğitim ve sertifika programı düzenleniyor. Düzenlenecek olan sertifika programları Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yürütülecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yürütülecek olan YABEM kısa dönemli eğitim programlarının 5G Mobile Wireless Concept and Technologies, Akılı Araçlardaki Gelişmiş Sürüş Destekleri İçin Bilgisayar Algoritmaları ve Sistemleri, Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar, Güneş, Rüzgar ve Jeotermal Enerji, Doküman İyileştirme, Dokümantasyon ve İç Teknik, Visual Basic, Betonarme Tasarımı, Computer Networking and Data Communications, Ani Su Isıtıcılarının Kullanımı, Lazerler, Robotics Konusunun Eğitimdeki Yeri, Matlab Programlamaya Giriş, Çevre Biyoteknolojisi, Sekiz bitlik Intel Mikroişlemciler ve Çevre Elemanları, Yenilenebilir Enerji Sistemleri, SSPS ile Veri Analizleme, The Role Of Chemical Interactions Within Cementitious Materials On Concrete Performance, Dökümantasyon ve İç Teknik, Yeşil Mühendislik ve Dünyamızın İç Kaynakları gibi farklı eğitim disiplinlerini ve farklı alanları içerdiği ifade edildi.2017 -2018 Akademik yılı boyunca devam edecek Yakın Doğu Üniversitesi kısa dönemli mühendislik eğitimleri ve sertifika programları 2017 Eylül ayında başlayacak ve Yakın Doğu Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

Yakın doğu Üniversitesi YABEM Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ: Mühendislerimizin ve geleceğin mühendis adaylarının bireysel ve profesyonel gelişimine en üst seviyede katkı sağlamayı amaçlıyoruz

Yakın Doğu Üniversitesi YABEM olarak 2017 – 2018 akademik yılında YDÜ Mühendislik Fakültesi tarafından tasarlanmış kişisel ve profesyonel gelişime yönelik kısa dönemli eğitim programlarını hayata geçirdiklerini ifade eden YABEM Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ “Mühendislik bir ülkenin bugününün ve geleceğinin inşasında en önemli alanlardan biri. Bu nedenle eğer sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir ülke ve dünya istiyorsak mühendislerimizin ve mühendis adaylarımızın kendilerini geliştirmelerine katkı koyabilecek tüm eğitsel olanakları onların hizmetine sunmamız gerekiyor. Kurulduğu günden bugüne bu bilinçle hareket eden Yakın doğu üniversitesi Mühendislik Fakültemiz ülkemizin ve dünyanın farklı ülkelerinin inşasında yerini almış çok değerli mühendisler ve yüksek mühendisler yetiştiriyor. YABEM olarak bizler de değerli Mühendislik Fakültemizin hem bilimsel hem de uygulamaya dönük birikimini kısa dönemli eğitim programları aracılığıyla kendilerini bu alanda daha fazla geliştirmek isteyen mühendislerimizin ve mühendis adaylarımızın hizmetine sunuyoruz. Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin alanlarında uzman bilim insanları ve öğretim elemanları tarafından tasarlanan ve yürütülen bu eğitim ve sertifika programlarıyla mühendislerimizin bilgi ve becerilerini alandaki yeni gelişmeler ışığında tazelemelerine; genç mühendislik adaylarımızın da mühendislik eğitimleri sırasında ilmi ve teknik donanımlarını olabildiğince arttırmalarına olanak sağlamayı amaçlıyoruz. Bu sayede program katılımcılarımızın daha geniş bir perspektife ve çok yönlü bir donanıma sahip olacaklarına inanıyoruz. Toplumsal ve teknolojik değişimlerin çok hızlı gerçekleştiği günümüzde yaratıcı düşünen mühendislere geçmiştekinden daha fazla ihtiyaç olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda en yeni teknolojik gelişmeleri ve mühendislik yöntemlerini içeren bu eğitimlerin tüm katılımcılarımıza önemli bir katkı sağlayacağını değerlendiriyorum” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi kısa dönemli eğitim programlarına kayıt ve daha detaylı bilgiye www.neu.edu.tr web sayfasından, [email protected] e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından (facebook: yakindoguenstitusu), 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 numaralı telefonlarından ulaşılabilir.