Yakın Doğu Üniversitesi Pekin’de Damgasını Vurdu
Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2017, 18:37
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 11:37

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu geçtiğimiz günlerde Çin’in Pekin şehrinde düzenlenen “8. Dünya Bilişim Teknolojileri Konferansı’nda” davetli konuşmacı olarak katıldı. Uzunboylu’nun “Sürdürülebilir Kalkınma için Bilimsel Araştırmaların Rolü: Yeni Öğrenme Teknolojileri” başlıklı konuşması büyük ilgi gördü.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu konuşmasında, Birleşmiş Milletlerin 25 Eylül 2015’de kabul ettiği “17 Sürekli Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından” bahsederek, yaşam boyu öğrenme, herkese eşit eğitim, bilimsel araştırmanın önemi üzerinde durduğu belirtildi.

BM Verilerine Göre 57 Milyon Çocuk Halen Okula Gidemiyor
Uzunboylu , kaliteli bir eğitim almak, insanların yaşamlarını ve sürdürülebilir kalkınmayı geliştirmenin temeli olduğunu, özellikle kadınlar için okullara her seviyedeki eğitim olanaklarını artırma ve okullaşma oranlarını artırma yönünde önemli ilerleme kaydedildiği, ancak evrensel eğitim hedeflerine ulaşılmasında daha büyük adımlar atmak için daha cesur çabalar gereksettirdiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler verilerine göre, gelişmekte olan ülkelerde ilköğretime kayıt yüzde 91'e ulaştı ancak 57 milyon çocuğun hala okula gitmediğini; Okula kaydolmayan çocukların yarısından fazlası Sahra altı Afrika'da yaşadığını; ilkokul çağındaki okul dışı çocukların yaklaşık yüzde 50'sinin çatışmalardan etkilenen bölgelerde yaşadığını ve Dünya genelinde 103 milyon gencin temel okuma yazma becerisine sahip olmadığının ve bunların yüzde 60'ından fazlası kadınlardan” oluştuğunu anlattı.

Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu; “Yaşam Boyu Öğrenmenin Yaygınlaştırılmasında Öğretim Teknolojilerinden Yararlanma Kaçınılmaz”
Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu konuşmasına herkese eğitim ve kaliteli eğitim verebilmek için yaşam boyu öğrenmenin yaygınlaştırılmasında öğretim teknolojilerinden yararlanmanın kaçınılmaz olduğunu açıklayarak devam ederken, anlık mesaj ortamları kullanılarak farkındalıklar yaratılmasını, özellikle yeni öğrenme teknolojilerinden bilişim teknolojileri, web tabanlı öğrenme, mobile öğrenme, sosyal medya ile eğitim ve sanal sınıf ortamları ile herkese eşit ve kaliteli eğitim hizmetlerinin sunulmasını önerdi.

Uzunboylu konuşmasının sonunda YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi bünyesinde yapılan araştırma çalışmaları ve sonuçlarını örnekler vererek anlattı.