Yakın Doğu Üniversitesi Güney Kalifornia Üniversitesi’nde Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 15:26
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 09:49
Yakın Doğu Üniversitesi Güney Kalifornia Üniversitesi’nde Temsil Edildi

Dr. İlker GELİŞEN Kalifornia Üniversitesi’nde Öğrencilere Uluslararası Farmakovijilans Zorluklarını Anlattı

Güney Kalifornia Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde geçtiğimiz yıl (USC) Klinik Eczacılık konusunda yaz kursuna katılan Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Mehmet İlker GELİŞEN, bu sene Güney Kalifornia Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Uluslararası İlaç Mevzuat Bilimleri Merkezi’nin düzenlediği RSC1527 Tıbbi Ürün Güvenliği eğitiminde öğrencilere Uluslararası Farmakovijilans Zorluklarını (Challenges of International Pharmacovigilance) anlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, dersin girişinde ilaç nedir?, keşfi, geliştirilmesi, halkın kullanımına sunulması, kullanıma sunulması öncesi ve sonrası güvenliği, ilaçların istenmeyen etkilerinin gözlemlenmesi, neden ilaç yan etkilerinin hepsi ilaç araştırmaları aşamasında ortaya çıkmadığı, bunlar nasıl en aza indirgenebilirliğini anlattığı belirtildi..

Dr. GELİŞEN, ilaç güvenliğinin gelecekteki zorlukları olarak globalizasyon, ilaçların web tabanlı tanıtımı ve satışı, kültürlere görev ilaç kullanım değişiklikleri, ilaçların maliyeti, bitkisel, biyolojik ve geleneksel tedavi ürünlerinin kullanımı ve sorunlarından bahsettiğini, dersin son kısmında ise Türkiye’de ilaç güvenliği konusunda yapılan aktiviteler ve sonuçlarını anlattığını söyledi.

Farmakovijilans (İlaç Güvenliği) konusunda Türk İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bünyesinde düzenlenen ilaç güvenliği yetkilisi eğitimi almış olan Dr. İlker GELİŞEN, ilaç sanayinde çalıştığı devrede çok uluslu firma ilaç güvenliği eğitimlerine katılmış ve Farmakovijilans Derneği yönetim kurulun üyesidir.

Haberin Videosu