Yakın Doğu Üniversitesi “Türk Tıp Öğrencileri Birliği 2017 Kurultayı”nda Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2017, 16:52
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 11:38

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Öğrenci Birliği'nin öncülüğünde kurulan Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrencileri Birliği, Türkiye'de gerçekleştirilen en kapsamlı tıp öğrencileri buluşması olan Türk Tıp Öğrencileri Birliği 2017 Kurultayı’nda temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, tıp fakültesi öğrencilerinin mesleki gelişimleri ve ileri düzeyde farkındalık oluşturmaları için çalışmalar yürüten Türk Tıp Öğrenci Birliği tarafından Eylül ayında Uludağ Üniversitesi,  Uludağ Tıp Öğrencileri Birliği ev sahipliğinde Bursa'da düzenlenen Kurultay’da, farklı konularda çalıştaylar ve oturumlar düzenlendi.

Kurultay çerçevesinde, “İnsan Hakları Araştırma Yöntemleri”, Sağlıkta Eşitsizlikler ve Ötekileştirmeyen Tıp Eğitimi”, “İşaret Dili ile Hasta Görüşmesi”, “Proje ve Girişimler”, “Tıp Eğitiminde Simülasyon”, Savaş Ortamında Hekimlik ve Tıp Eğitimi Uygulamaları” başlıklı çalıştaylar yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrenci Birliği Kurultay’da 8 kişilik delegasyon katılımıyla temsil edildi. Delegasyonda; Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği Dış İlişkiler Sorumlu Başkan Yardımcısı Arda Atamtürk, Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrenci Birliği Proje Gelişim Direktörü Fatma Elagöz, Yakındoğu Üniversitesi Tıp Öğrenci Birliği İnsan Hakları ve Barış Direktörü Zeliha Kocaismail yer aldı.

Çalıştay ve Oturumlar Öğrencilere İleriki Çalışmalar İçin Rehber Oldu…
Kurultayda yer alan, "İnsan Hakları", "Araştırma Yöntemleri" ile "Proje ve Girişimler" çalıştaylarında öğrenciler birliklerine katkı sağlayacak birçok fikir edindi. Öğrenciler, katıldıkları "Başkanlık Oturumu", "Savunuculuk", "Proje Yönetimi", "Mülteci Hakları ve Sağlığı" gibi birçok oturumda da hem kişisel gelişimlerine katkı sağladı hem de birlik içindeki görev bilinçlerini güçlendirdi.