YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesi Mezunları Meslek Yemini Ederek Diplomalarını Aldılar
Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2016, 10:29
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 11:24
Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Mezunları Meslek Yemini Ederek Diplomalarını Aldılar

Kıbrıs'ın ilk ve Tek Veteriner Hekimliği Fakültesi II. Dönem Mezunlarını vermenin Gururunu Yaşıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet ve Meslek Yemin Töreni Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’de büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Törenin sonunda ikinci dönem mezunu toplam 21 Veteriner Hekim camiaya katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, törene, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ ve Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh ESENDAL, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nail BULAKBAŞI, Öğretim Üyeleri, Fakülte Personeli, Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi Personeli, Öğrenciler ve Aileler katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrt. Üy. İlyas ABDULLİN'in keman dinletisiyle devam etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh ESENDAL, öncelikle Fakültenin kurulmasında ve eğitim-öğretim hayatına geçmesinde engin vizyonu ve öngörüsüyle liderlik vasfını ortaya koymuş olan Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan GÜNSEL’e teşekkür ederek başladı konuşmasına. Prof. ESENDAL, kurulduğu 2009 yılında olduğu gibi halen adanın, Türkiye’nin ve bulunduğumuz coğrafyanın ilk ve tek özel Veteriner Eğitim Kurumu olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi’nin ikinci dönem mezunlarını vermiş olmanın heyecanı içinde olduğunu vurgulayarak, Öğretim Üye ve Görevlilerine seslenerek genç mezunların yetiştirilmesinde göstermiş oldukları özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Bir ülkede sağlıklı bir toplumdan bahsedebilmek için; ister evde beslenen pet hayvanlar olsun isterse de etinden, sütünden, yumurtasından vs. yararlanılan çiftlik hayvanları olsun, bir ülkedeki tüm hayvan popülasyonunun da sağlıklı olması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. ESENDAL, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde görülen Lumpy Skin Disease (LSD, Yumrulu Deri Hastalığı) ve bir iki hafta önce Türkiye’de patlak veren Anthrax (Şarbon) olgularına atıf yaparak Veteriner Hekimliğin ve Veteriner Hekimlerin her zaman için gündemde olduklarına vurgu yaptı.

Göstermiş oldukları maddi ve manevi desteklerinden dolayı velilere de teşekkür eden Prof. Dr. ESENDAL, son olarak genç Veteriner Hekimlere seslenerek bu ulvi meslekte bundan sonraki yaşamlarında ve kariyerlerinde başarılar diledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ ise yaptığı konuşmada; "Bilim ve bilimsel düşünce, bilimsel disiplin, bilimsel duruş, algılayış ve kavrayış subjektifle objektifin kesin ve net bir şekilde tereddütsüz ayrılması yani sağlam bir tabiat felsefesi, bir kültür ve medeniyetin kurulması ve kurulmuş bir medeniyetin sürdürebilmesi için gereklidir, şarttır." dedi.

“Sağlıklı bir köylü olmak hasta bir imparator olmaktan daha iyidir” alman atasözü ile devam eden Prof. ŞANLIDAĞ; "Dünya Sağlık Örgütü sağlığın sadece hastalık ve mikroplardan korunma değil bir bütün olarak fiziki, ruhi ve sosyal açıdan iyi olma hali olarak tanımlamaktadır. İnsanın toplum kurallarına uygun olarak yaşayabilmesi, iyi ilişkiler kurabilmesi, sağlıklı ve dürüst davranabilmesi; düşünce gelişiminin yanında bedensel ve ruhsal gelişimine de bağlıdır. Hastalıkları iyileştirmek, hafifletmek veya önlemek misyonunu üstlenmiş olan sağlık bilimleri çatısı altında; tıp, diş hekimliği, eczacılık ve yanı sıra veterinerlik hekimliğini de barındırmaktadır" dedi.

Son olarak Mezun öğrencilere de seslenen Prof. ŞANLIDAĞ; "Bundan sonraki yaşamınızda da aynı camia’nın içerisinde çalışan ve yaşayan bireyler olarak sizleri takip edeceğiz. Başarılarınız bizlerin gururu olacaktır. Mezuniyet sonrasında da sizlere öğretilen bilimsel ve etik kurallar ışığında mesleki tecrübelerinizi arttırmaya yönelik eğitim faaliyetlerinize devam edeceğinize, her geçen gün artarak deneyim ve bilgi birikiminizle kendi alanlarınızda aranan birer veteriner hekim olacağınıza ve bu sayede ailelerinizi, bizleri ve Yakın Doğu Üniversitesini sürekli gururlandıracağınıza yürekten inanıyoruz. Bu vesile ile şahsi ve tüm öğretim elemanlarımız adına mezuniyetinizi kutlar, yeni yaşamınızın sizlere sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini dilerim. Yolunuz açık olsun…" dedi.

Açılış konuşmalarından sonra yeni mezunlar Veteriner Hekim Andı içerek Veteriner Hekim oldular. And içilmesinden sonra Diploma Törenine geçildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Fakülteyi Birincilikle bitiren Veteriner Hekim Derya Özbek KIAMIL’e Altın Madalyasını ve Diplomasını takdim etti.

Dönem birincisi Veteriner Hekim Derya Özbek KIAMIL tüm mezun arkadaşları adına yaptığı konuşmasının ve yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından diğer mezunlara da diplomaları verildi ve kep atma ritüelinin yerine getirilmesi ile tören sona erdi..

Haberin Videosu