Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencilerinin Kanser ile İlgili Çalışmalarına “Bilimsel Destek Ödülü” ile “Bilimsel Poster Sunum Birinciliği”
Eklenme Tarihi: 24 Aralık 2017, 14:16
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 09:31

8. Onkoloji Kongresi’ne Katılan Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin projeleri, “Bilimsel Destek Ödülü” ile “Bilimsel Poster Sunum Birinciliği” aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kasım ayında İzmir-Çeşme’de, kanser hastalığının ilaçlı tedavisinde görev alan onkoloji ilaçları konusunda uzmanlaşmış hastane eczacılarının bir araya geldiği 7. Onkoloji Eczacılığı Kongresi’nde, Yakın Doğu Üniversitesi’ni temsil eden Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Pelin Akçin ile Nevzat Biran hazırladıkları projelerle ödüle layık görüldü.

Birçok uygulamalı workshop, sözlü sunum ve poster tartışmaları ile gerçekleşen kongrenin sonunda, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi İlaç Danışma Merkezi Sorumlusu ve Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Amerika Birleşik Devletleri Doktora Öğrencisi Ecz. Nevzat Birand hazırladığı “Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Kliniği’nde Hasta Eğitimi ve Tedaviye Uyuncun Artmasında Klinik Eczacının Rolü” adlı posteri ile Bilimsel Poster Sunum Birinciliği 1000TL ve 8. Onkoloji Eczacılığı Kongresi’ne Davetli Katılım Bilimsel Destek Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Pelin Akçin de hazırladığı “Akciğer Kanserlerinde Nivolumab” adlı bilimsel posteri ile 500TL’lik Bilimsel Destek Ödülü’nü aldı.

Pelin Akçin ve Sorumlu Eczacımız Ecz. Nevzat Birand ödüllerini Türkiye Onkoloji Eczacıları Derneği Başkanı ve Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık ABD Öğretim Görevlisi Uzm. Ecz. Ahmet Sami Boşnak’ın elinden aldılar.

Kongrede ayrıca, bu yıl en son üretilen ve tedaviye sunulan biyolojik onkoloji ilaçları, gen tedavileri gibi güncel ve önemli konular ele alınırken, tedavinin merkezinde bulunan kanser hastalarına daha kaliteli hizmet verilmesinin temel zorunluluklarından birisi olan hasta-eczacı iletişimin de üzerinde duruldu.