Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2017, 12:52
Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 09:54

Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016 – 2017 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016 – 2017 Bahar Dönemi mezuniyet töreni AKKM Büyük Salon’da yoğun katılım dolayısıyla 2 aşamada gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre törene; Merkez Kaymakamı Ahmet ASLAN, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Kıbrıs Türkünün Lideri Dr. Fazıl Küçük, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf. R. DENKTAŞ ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN; “bugün hem mezunlarımızın, hem değerli ailelerinin hem de biz eğitimcilerin büyük özveri ile yürüttükleri uzun bir yolculuğun keyifli günü.” Dedi.

Prof. Dr. YÜCECAN; “18 Yükseklisans, 217 Lisans Öğrencimizi Daha Mezun Ediyoruz.”
Prof. Dr. YÜCECAN; “18 Yükseklisans, 217 lisans öğrencimizi daha mezun ediyoruz. Mezun olan her öğrencimiz her adımda başarı ilkesini benimsemiş bir üniversiteden, ödüllere doymayan, Kıbrıs’ın en büyük eğitim ve kültür merkezi olan Yakın Doğu Üniversitesi’nden mezun  olmakta, ne kadar gurur duysak az” diyerek,  Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hızla büyümekte olduklarını 2016 – 2017 eğitim yılın’da bölüm sayısının 14’e çıkarıldığını vurguladı.

Mezun öğrencilere yürüdükleri yolda inançla yürümeleri gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN, “sizler bu ülkenin en iyi üniversitesinde eğitim alma şansını yakalamış ayrıcalıklı kişilersiniz. Sorumluluğunuz sadece kendinizle ve ailenizle sınırlı değil. Topluma karşı da büyük bir sorumluluğunuz var.”

Her adımda yanlarında duran Kurucu Rektör Dr. Suat İ. GÜNSEL, Mütevveli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, akademik ve idari her kademede görev yapan arkadaşlarına şükranlarını sunan Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN, öğrencilerin bugüne gelmelerinde büyük paya sahip olan ailelere de teşekkürlerini sundu.

Yakın  Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, “kültürümüzün ileri uygarlık kurma faaliyetinin ön safında yer alacak şekilde geliştirilmesi, kültürümüzü yakından ilgilendiren kesimlerini sağlam bilgi ışığında geliştirmekle mümkündür” cümlesi ile sözlerine başladı.

Prof. Dr. ŞANLIDAĞ; “Yakın Doğu Üniversitesi, 118 Ulusal Ve Uluslararası Kuruluşa Üye Bir Yüksek Öğretim Kurumudur.”
Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, “Yakın  Doğu Üniversitesi Kurucu Rekör Dr. Suat İ. GÜNSEL’in engin öngörüsü doğrultusunda, 1988 yılında kurulan Yakın Doğu Üniversitesi’nin yüksek düzeyde eğitim olanakları ve yetkin eğitim kadrosuyla uluslarası bir etkinlikte kimlik gösteren yüksek öğretim kurumudur.” Dedi.

Yakın  Doğu Üniversitesi’nin temel amacının gözeten,akılcı,yaratıcı ve özgür düşünceye sahip bilim insanları yetiştirmek olduğunu vurgulayan  Prof. Dr. ŞANLIDAĞ, “Yakın Doğu Üniversitesi’nin benimsemiş olduğu 3. Nesil üniversite modeli ile akademik çalışmaları,araştırmaları ve arge faaliyetleriyle elde edilen tüm bilimsel verileri toplum yararına dönüştürmeyi esas almaktadır.”diye konuştu.

Prof. Dr. ŞANLIDAĞ, “sağlık alanında yürütülen inovasyon çalışmalarıyla bir yandan Kanser ve AIDS hastalarına şifa dağıtmaya devam ederken, İş Bankası ve Baymak işbirliği ile giyilebilir sağlık teknolojileri doku ve organ oluşturma, yenilikçi organ nakli araştırmaları ile çok çeşitli projeleri de yürütmektedir.” diye konuştu.

Öğretim elemanlarına da seslenerek, öğrencilerin sağlık sektöründe değişen sağlık koşullarına uyum sağlayabilen, problem çözme becerisine sahip,mesleki becerilerle donatılmış elemanlar olarak yetiştirdikleri için minnettar olduğunu vurgulayan ŞANLIDAĞ, büyük özveri ve özlemle çocuklarını destekledikleri için ailelere de teşekkür ederek, mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların  ardından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Uzman Atakan Sarı ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Ana Sanatdalı mezunu Umut Cem Erten tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Daha sonar, mezun olmayı hak eden öğrencilere,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN tarafından mesleki yemin ettirildi.

Ardından Salonu dolduran aileler ve davetlilerin heyecanlı bekleyişleriyle birlikte diplomalar takdim edildi ve tören, geleneksel olan keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.

Haberin Videosu