Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2016, 13:34
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 11:14
Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi Mezuniyet Töreni, YDÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Törende 34 Yüksek lisans, 363 lisans ve 21 önlisans öğrencisi diplomalarını aldı. Ayrıca Fakülte birincisi, ikincisi, üçüncüsü ve bölüm birincilerine altın madalyaları takdim edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Törene, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU, Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ, Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, YDÜ, Kurucu Rektör Yardımcısı Tümer GARİP, Ankara Nijerya Büyükelçiliği Akademik Ateşesi Halliru W. ABDULLAHI, YDÜ, Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter TABUR, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ünal ŞORMAN, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından, Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Kamil DİMİLİLER, Derviş PAŞA, Rifat DEMİRAY, Bahir ÇETİNKAYA ve Elektrik Elekronik Mühendisliği öğrencilerinden Enis DÖNER ve Zeki ERENKÖY’ün sunduğu müzik dinletisi ve video gösterisi yapıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ünal ŞORMAN; “Fakültemiz, KKTC ve YDÜ de önemli bir konuma ve kültürel zenginliğe sahiptir. Uluslararası platformda kendsini kanıtlamış ve 27 yılı geride bırakarak, 25 BİN'i aşkın öğrencisi, 16 dekanlık ve 17 araştırma merkezi ve 16 uluslararası ödül alan, KKTC nin en büyük özel Üniversitesidir. 127 farklı ülkeden gelen toplamı 14 olan Üniversite de 80000 öğrencisi ile Kuzey Kıbrıs adası Uluslararası bir öğrenci merkezidir. Adanın Turizm sektöründen sonra gelen en büyük ekonomik gelirini öğrenci sektörü oluşturmaktadır ve eğitim ve öğretim kalitesini de daha yüksek bir seviyeye çıkarma arzusundadır. On iki farklı ve çeşitli Mühendislik branşlarından oluşan Fakültemiz, Yakın Doğu, Orta Asya ve Afrika kıtasında öncü ve lider konumuna sahiptir. Bu konumunun sürdürmeye devam edecektir. 2014 yılından itibaren YÖDAK ve YÖK kurulları tarafından bazı Mühendislik dallarında Yüksek Lisans ve Doktora Programları onaylanmıştır. Bu arada önlisans programları da hem türkçe hem de ingilizce dillerinde Tekniker Programlarında türkçe dilinde yürütülmektedir. En son olarakta ASIIN Avrupa Denkliğini almış 5 Bölümlerimiz vardır ve bu çalışmalar YÖK MÜDEK Akreditasyon kapsamında devam etmektedir.” dedi.

Prof. Dr. Ali Ünal ŞORMAN mezun öğrencilere ve de ailelerine seslenerek “Öğrenci ailelerinin törenimizi onurlandırmalarından dolayı duyduğumuz memnuniyeti sizlerle paylaşmak ve hepinize sonsuz teşekkürlerimi arkadaşlarım adına sunmak istiyorum, sizleri de evlatlarınıza verdiğiniz destekten dolayı kutluyorum. Bizlerle olan bağlarınızı koparmayın, yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip edin, YDÜ mezunları olarak kendinizle güvenin ve kendinizle gurur duyun. Bu sevincinizi ailenizle ve gelecek nesillerle paylaşmayı unutmayın. Hepinizi candan selamlıyor saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Törende daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ ise konuşmasında ‘Sevgili Mezunlar, Hayatınızın en değerli yıllarını Üniversitemizde yaşadınız. Üniversitede edinilen arkadaşlıklar çok önemlidir ve hiçbir zaman unutulmaz. Arkadaşlıklarınızı daimi kılmanızı ve mezuniyetten sonra da devam ettirmenizi ve Yakın Doğu Üniversitesi ruhunu her zaman canlı tutmanızı diliyorum. Mezunlar Derneğimizde faal üye olmanız ve görev almanız bizleri sevindirecektir.

Bugüne kadar mezun olan öğrencilerimizi nasıl yakınen takip etmişsek sizlerin başarılarının da takipçisi olacağız. Sizin başarınız bizim için büyük bir gurur kaynağı olacaktır. Başarınız sizlerin burada almış olduğunuz eğitimin bir göstergesi olacaktır. Bir ülkenin kalkınmasının sadece ekonomik kalkınma ile sınırlandırılamayacağını bunun yanında sosyal kalkınmanın da çok önemli olduğunu ve bunu geliştirmek yönünde çalışmanız gerektiği bilincinde olmanızı dilerim. Sizlere yeni hayatınızda başarılar dilerim.’ dedi.

Konuşmaların ardından Fakülte Birincisi, ikincisi ve üçüncüsü madalyaların takdimi ve mezun olan öğrencilere diplomaların verilmesi takip etti keplerin atılmasıyla mezuniyet töreni tören sona erdi...

Haberin Videosu