Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi Sağlık Alanında Uluslararası Öğrenci Proje Yarışması Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 11:24
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 10:35

Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM ) tarafından ikincisi düzenlenen “Sağlık Alanında II. Uluslararası Öğrenci Proje Yarışması” gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında, Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane Salon 2'de gerçekleştirilen Sağlık Alanında II. Uluslararası Öğrenci Proje Yarışması’na, farklı üniversite ve fakültelerden 20 proje katıldı.

Yarışmanın ilk bölümünde DESAM Bilimsel Değerlendirme Kurulu tarafından ilk 10’a giren projeler seçildi, daha sonra seçilen projelerin sözlü sunumlarının değerlendirilmesiyle ödüle değer görülen projeler belirlendi.

Ödüller Sahiplerini Buldu…

Yarışma sonunda Birincilik ödülüne Mahmood SHAIK ve Afifa MARYAM “Practicality Of ArtificialWomb (Ectogenesis)”, ikincilik ödülüne Emre GÖRMEZ ve Semih CANBOLAT “Altın Nanopartikül Modifiyeli Elektrot İle Elektrokimyasal İmpedans Spektroskopisi Yöntemiyle İmmünoglobilin-G Tayini”, üçüncülük ödülüne Akın ŞENKUL, Erbay ÇAVUŞ ve Kazım BİLKAY'' Konuşma Kaybı Yaşayan Bireyler İçin İletişim Cihazı”, isimli projeler layık görüldü